Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte, po vyčištění kořene zubu, zůstal otok ve spodní dásni. Může to být ucpaná slinná žláza? zubařka si neví rady. Otok přetrvává stále.. má někdo podobnou zkušenost? Děkuji
Máte kořen zavřený?Jak to máte dlouho? Spíš to bude okostice, většinou u mrtvého zubu je váček a ten si udělá na dásni píštěl(cestu hnisu ven). Ne-li, tak otečete a může dojít k resekci dásně, nebo k extrakci (vytržení) kořene. To určí zubař, proto běžte radši dříve, než bude pozdě. Když si zubařka neví rady, tak ať vás pošle na kliniku, kam patříte.Slinná žláza je trchu jiná.
Slinná žláza nemá se zubem nic společného. Otok slinné žlázy způsobuje neprodyšnost sin, především kamínek. Nyní s tím zrovna běhám tak o tom trošku vím, u mě ten otok 5x3 cm byl otok podčelistní žlázy.Měla jsem absec a poprvé v životě mi hnis vyšel přes celý krk a kůží ven! Dnes jsem byla na sonu a stejně nic víc nevím, mám to už podruhé. Ale pokud jste měla otok v souvislosti se zuby, slinná žláza s tím nemá co dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.