Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
mám otázku, co je potřeba k vymazání otce z RL, když jsem již plnoletá?
Zajímalo by mne jestli je to spíš k soudu nebo to jsou schopni udělat i na matrice?
Já toho chlapa nesnášim, tropí mi jenom peklo, už 14 let (je mi 19) říkám tati někomu jinému... Samozřejmě si nechám změnit příjmení, ale jenom nechci, aby měl tenhle člověk se mnou cokoli společného a v 70 letech se nepřiplazil, že se o něj mám, jako "dcera" starat...
Zní to nejspíš hnusně, ale za ty modřiny a šrámy na duši si to zaslouží.
Děkuji všem za opdověd.
Dobrý den. Ano, já vás chápu. Jenže, i když toho člověka, vašeho biologickécho otce, necháte vymazat z rodného listu, sama ho vymažete ze své paměti, nic se nezmění na tom, že je to stále váš biologický otec. Tak, jak bylo napsáno přede mnou. Jediná cesta byla adopce, nyní je na to již pozdě. Jste plnoletá. Výměna příjmení jen jen taková maličká berlička, psychologická pomůcka, která vám zřejmě má pomoci distancovat se od někoho, koho z duše nenávidíte. Ale uvědomte si, že stejně i s novým příjmením ponesete v sobě otcovy geny. To se prostě nezapře. Dokud budete v sobě držet nenávist k němu, stále vás jakoby na dálku bude otec ovládat. Toto si uvědomte.
Dobrý den, velmi Vám děkuji, za Váš názor, avšak si nemyslete, že nevím co jsou to geny a že skutečnost, že mě ten chlap splodil už nezměním, to já MOC DOBŘE vím. A nechci žádnou psychologickou pomůcku, jenom jsem chtěla, aby na mě neměl už žádnej papír. Ten chlap mi nikdy nic nedal, nikdy mě nevychovával nic, každou soudem nařízenou návštěvu, jsem obrečela a bála se, že mi něco zase udělá, trvalo 5 let než jeden soudce pochopil a já k němu nemusela. A teď, když jsem na vysoké škole a mám slušně placenou práci, mi dělá ze života peklo ještě větší. Jediné co jsem chtěla je docílit toho, abych jednoho krásného dne mohla před soudem nebo kdekoli jinde říct, že ten člověk (papírově) není mého nic. Připadá mi absurdní, že to v dnešní době nelze - vymazat 2 slova z jednoho papíru...
Doufám, že ta změna v zákoně jednou nastane, určitě nejsem sama kdo by toho využil.
Pokud byla nařízena soudem návštěva, tak je zcela jasné že ten "krkavčí" otec zájem měl. A rozhodně ne proto, že by z Vás měl nějaký materielní prospěch.
Takže ono to bude úplně jinak.
Jak je již zvykem, tak se o to vymývání mozku většinou zaslouží mamičky svojí opičí láslou a myslí si, jak tu svoji ratolest chrání před tím neznabohem.
A bohužel s vymytou hlavou se již těžko něco dělá. A že je pořádně vymytá, zcela vyvěrá i z toho Vašeho naprosto absurdního přání.
Je užasné, ako dokážete na základě pár řádků textu zjistit tolik podrobností o tazatelce. Jistě jste byl schopen určit i další podrobnosti o ní, tak se nestyďte a sdělte nám. Jakou má hladinu cholesterolu, jakou má velikost boty? Jo a když si ještě přeleštíte kryšťálovou kouli a vyložíte taroty, tak můžete doplnit i poslední chybějící detaily, kterými jste si nebyl jistý.
[Má kritičnost vyplývá z mé osobní zkušenosti, která je v přímém rozporu s Vašimi tvrzeními a proto mně Vaše unáhlené soudy popuzují]
Položím vám váš "problém" na lopatky, abyste na něj mohla koukat z jiného úhlu. Nic samorřejmě nemění váš pohled na otce ( řikejme mu tak pro tentokrát, aby bylo jasné o kom mluvíme ). Je plno lidí, kteří nemají své rodiče rádi, buď celoživotně, nebo třeba až později, po té co jim rodiče "něco provedli" ( například jim nepřipsali půlku domu, ale bratrovi ano ). Rodný list není cár papíru, ale úřední dokument, aby se daly dohledat různé souvislosti v generacích. Např. vaše dcera ( syn ) bude jiného názoru ke svému děděčkovi ( i když asi ji budete celý život povídat, jak je to špatný člověk ). Nemluvě o tom, že mohou vaší vnučce najít nějakou genetickou vadu, a jen díky rodového kmenu se zjistí, že ... ( já nevím co, že toto má půlka rodiny přes koleno vašeho otce a že tam již našli vhodné léčiva, aniž by dělali dlouhé, bolestivé testy ).
..
..
Vraťme se k tomu, že půlka republiky nemá dobré vztahy s rodiči, třetině to zakazují partneři, kteří nemají rádi své tchýně. Myslíte, že by všem bylo dobré promazat rodné listy? Hodně rodičů si nepřeje, aby se setkávali s prarodiči ( tzv. šikana seniorů ), a aby je děti nenašli, nechali by je vymazat z jejich rodných listů ...
..
..
A teď ještě koukněte na vnuky Adolfa Hitlera, Gustava Husáka, a ja nevím jakých politických nebo násilných vrahů ... Myslíte , že tihle by nechtěli nejraději smazat své předchůdce z rodného listu? V jejich porovnání, je ten váš úplně směšný ( problém ).
..
..
Na druhé straně co řeší zápis v rodném listě? NIC. Nikdo o něm neví, uřednici na přepážce měst.úřadu je úplně jedno kdo je váš otec. Takže jde jen o nějaký AKT pomsty vůči vašemu otci ( neřeším jak oprávněný - reaguji na dotaz zda je možno výmaz z RL )
..
..
A jen mezi námi, víte kolik z nás bylo různě hodně či méně týráno vlastními rodiči? Věřte, že hodně moc a věřte, že většinu si toho ani nedokážeme představit.
.
.
Neodpoutějte mu! Ono to buď bude zahojeno časem nebo nikdy. Ve 14 letech člověk prochází pubertou a když mu v 19 narostou křídla tak zuřivě mává a chtěl by napravit křivdy. Nejde to. Zvykněte si ( bohužel ).
.
Bohužel to ale vymazáním z RL nevyřešíte, navím i tak by papírově zůstal vašim otcem, protoře záznam by i tak všude zůstal, hlavně v jeho papírech, kde má váš RL a hlavně v záznamech, že vás celý život živil.
.
Hodně rodičů se změní, až zestárne, až vy budete mít děti ... Možná nikdy nenajdete cestu mu odpustit, možná on nikdy nebude chtít ... možná .. bude líp?
.
.
NETRAPTE se věcmi, které už nezměníte ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.