Nejste přihlášen/a.
Moje kamarádka měla maminku která ve věku 40 let zemřela na rakovinu prsu.Protože je kamarádce 34,chtěla po svém gynekologovi napsat doporučení na preventivní prohlídku ,nebo mamograf, aby měla jistotu,že je v pořádku.Ale ouha, prý na mam.nemá nárok až dosáhne 45 let a preventivní prohlídky prý už zrušily.-Liberec-Je tedy z informací celá špatná.Já ale tvrdím, že přeci není možné takhle situaci řešit.Zná někdo z čtenářů kde zjistit nač má právo a jak by měla postupovat.předem díky-zdena-
Preventivní prohlídku by měl provádět gynekolog každý rok, alespoň mně ji dělá. Ohledně mamografu si pročtěte toto :
Kdy začít s mamografickým screeningem?Pokud jde o samotné určení věku, kdy byste měla začít docházet na mamograf, odborníci se poněkud rozcházejí. American Cancer Society doporučuje každoroční mamografický screening počínaje 40. rokem věku ženy. Avšak U. S. Preventing Services Task Force (USPSTF) nedoporučuje screening ženám v jejich 40 letech. U žen ve věku mezi 50 a 74 lety odborníci z USPSTF tvrdí, že ženy by měly mamograf podstupovat každé dva roky, a screening vůbec nedoporučují ženám nad 74 let.
A jak je to v ČR? Podle vyhlášky Ministerstva zdravotnictví má nárok na bezplatné mamografické vyšetření žena od 45 do 69 let, a to ve dvouletých intervalech. Potřebujete k tomu pouze žádanku od svého gynekologa nebo praktického lékaře. Ideální je však vyšetření každý rok _ to si však již budete muset zaplatit, cena se pohybuje mezi 600 a 800 Kč. Některé zdravotní pojišťovny však svým klientkám toto vyšetření hradí již od 40. roku _ informujte s
Pokud se nepletu tak úderem 45 let mě osobně gynekolog poslal-hradí to každý druhý rok od 45let zdravotní pojišťovna, pokud chcete dříve není nic lehčího než se v některé centru objednat a zaplatit myslím, že na nástěnce v Brně na Rusveltové mají napsanou cenu 600-800 podle toho zda je třeba konzultace lékařky ale je to ´předlońská informace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.