Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvedení data spotřeby na pečivu

Od: terezkamala odpovědí: 10 změna:

Zdravím,mám trochu směšný problém,nicméně mi prodavačky daly důvod to řešit.Chodím nakupovat do billy,která je nejblíž mé koleji,a prodávají tu půlený chleba zabalený v igelitáku,bohužel bez data spotřeby.Čas od času si rýpnu a prodavaček se na toto datum ptám,ale už je to rok a začínám je tím pěkně srát.Ale místo aby tam to datum napsali tak na mě začínají být sprosté že mám snad dost rozumu abych ho snědla hned a podobně,nejsem na takové poznámky zvědavá.Můžete mi někdo poradit jestli se s tím dá něco dělat?Nechci se ztrapnovat před vedoucí a moralizovat o jejích povinnostech...musí existovat nějaké kontroly ne?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud si náhodou koupíš chleba celý, nebalený, tak taky vyžaduješ, aby ti tam napsali datum fixou nebo nesmytelnou barvou?

terezkamala
hodnocení

Zase jsme u toho že si tu každej hraje na chytrýho ale neodpovídá na otázku.Jejich povinnost je tam to datum uvést a ne ze mě dělat vola že nevím jak dlouho asi vydrží.Můžou to napsat na štítek na regálu.Takže prosím podobné komentáře si nechte pro sebe

jirkazhane

Správně. Mohli tam třeba napsat: "Spotřebujte do pozítří - příliš tvrdý a plesnivý chléb nejezte, škodí vašemu zdraví"

Potravinářskou barvou aby se to dalo sníst.*jasne*

jirkazhane
hodnocení

0x

Už se mi párkrát stalo, že jsem si koupil chleba, rohlík nebo dokonce i housku a nikdy jsem si nevšimnul, že by na nich visela cedulka nebo byla přelepka s datem spotřeby, složením, návodem k použití a reklamačními podmínkami. Takže tak škaredě se chovají asi všichni prodejci a své zákonné povinnosti si neplní - s tím se bude muset něco udělat*bum*

zuzka313
hodnocení

Pro vaši informaci,na balené pečivo se toto uvádí,dokonce-a to i na tomto chlebu musí být přelepka-je tam od výrobce natištěná kolonka datum spotřeby,proto se pečivo balí,aby vydrželo déle než zmíněné rohlíky.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Choďte tam, kde Vám štítek na chleba nalepí. Ušetříte nervy sobě i vedoucí v bille :)

rv*
hodnocení

0x

Požádejte poslance, aby nesmyslný zákon změnili, nebo raději rovnou zrušili.

fena*

jsem vyučeny obchodník(něco jako prodavač s maturitou) a na Zboží podléhající rychlé zkáze je spotřeba DO 3 DNŮ.

jedná se právě o pečivo, ale jesti je povinnost to uvádět u nebaleného pečiva to nevim ale kdyby to povinné bylo nejspíš by to prodejny uváděly.

marenka*
hodnocení

0x

Terezko, nedělejte mi to. *modla* U baráku mám Lidl a Penny, ale chodím o kus dál právě do Billy. Víte proč? Protože v Lidlu a v Penny neseženu půlku obyčejného chleba. Hmm, asi nechtějí investovat do polepky s datem spotřeby? Bodejť by ne, protože jakmile dají nálepku s datem spotřeby, najde se někdo jiný, kdo si bude stěžovat, že na nálepce není uveden obsah, kalorie a já nevím co... *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]