Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obracím se na Vás. Bude mi brzy 16 let, potřebuji navštívit gynekologa, potřebuji předepsat HA. Mohu se zapsat ke gynekologovi sama, nebo musím přes zákonného zástupce? S matkou nemám dobré vztahy a otce mi přijde hloupé o to prosit. MOHU SE TEDY ZAPSAT DO GYNEKOLOGICKÉ ORDINACE SAMA?
Proč ne teda s tátou ti mají přeci trochu více starost o své holčičky a hloupé to není vždyť je dospělý chlap a tvůj otec vurčitě to nebude zlehčovat nevím jestli musíš mít osmnáct u gynekologa to ti řeknou určitě ženy znalé, které tu jsou
O té starosti vím své, vím jak se mi nechtělo jít se představit rodičům mojí manželky jak mi vyprávěla jak má otec o ni strach
Ostatní mají pravdu. Jsem nevlastní matkou a tak jsem se u svého gynekologa ptala, jestli si naše dcera může dojít na prohlídku, kdyby se styděla mi říct, kdy je vhodná první prohlídka apod. Gynekolog mi řekl, že může přijít sama, kdykoli bude chtít. Tenkrát jí bylo čerstvých 15.
Ale tátovi bych se nebála, nestyděla říct. Víte, ono se rozrušení toho studu může hodit. Taťka přispěje možná i na lepší HA, kde na HA vezmete penízky? Já jsem měla mámu ... no prostě jsem se jí bála říct i o peníze na menstruační potřeby a chodila jsem za tátou. Přitom máma nám vždycky kladla na srdce, že před chlapem je neslušné mluvit o těchto věcech. (tenkrát ještě nebyly reklamy na tyhle věci). A pak, po letech, jsem s tátou probírala i věci velice intimní (vztahy, sex), které mě trápily a styděla bych se je říct někomu cizímu, nebo i kamarádce. A táta vždycky poradil.
Víte, on se kolikrát i hodil pohled ze strany muže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.