Nejste přihlášen/a.
Zdravím , už delší dobu hledáme rodinný dům za přijatelnou cenu. A našel jsem dražby domů. vcelku mne zaujalo pár nabídek (exekucí). Ale nemám stím žadnou zkušenost. Jaké rizika tam jsou a pod. Na dům jsme se byli podívat, a líbí se nám. A dražba má probíhat příští týden. Jakou stím máte zkušenost máte vy? Mohu na dražbu sebou vzít svojí 4letou dceru? ( jsme od Prahy tak bych jí vzal na výlet. Nebo je vstup věkově omezen? Děkuji za odpovědi.
Pokud před dražbou podá dlužník insolvenci ani dražba nebude, ale to není rriziko. Riziko je snad jen, pokud vydražíte a jistina zůstane u dražitele a dlužník třeba zemře, tak je jistina zazděná do vyřešení dědictví, ale jednoho dne se vrátí kam má a nebo dokončí obchod. Po vydražení dlouho trvá papírování a hlavně smazání práv z katastru.
Dítě je dobré vzít na výlet ale nechat ji počkat s nějakým doprovodem před dražební místností, tam je to ale na pár minut, takže hodně štěstí, koupit se tak dá solidně.
...rizika nejsou. No možná z toho nějaká ta nepříjemnost bude ale co, všechno jde vyřešit, ne? Až budete spravedlivě rozhořčen, že se původní majitel vaší nemovitosti ( kterou jste si ,,poctivě vydražil pod cenou ) nechce vystěhovat, můžete se obrátit sem na poradnu o radu jak postupovat dál.
Přeju vám hodně štěstí při dražbě. Pořiďte dům levně a nenechte si kazit radost.
Zkuste si předem přečíst několik článků o tomto tématu, ať víte, co vás čeká.
Chápu, že v dnešní době se bydlení nepořizuje lehce, ale já bych nějak nemohla zakládat štěstí, na neštěstí druhého, asi bych nebyla v bydlení šťastná. Ale je to jen můj názor. - stařenka
Myslím, že pan pisatel tohoto dotazu nemůže za to, že dům, o který má zájem, spadl do exekuce - tudíž ho pravděpodobně koupí o několik set tisíc korun levněji, než je jeho tržní cena. Vaši poznámce o štěstí nerozumím.
Na rozdíl od @chlupatependolino Vaší poznámce o štěstí rozumím velmi dobře. Ale musí se to brát tak, že když nekoupíte Vy, koupí jiný (a Vám to pak třeba prodá za tržní cenu, ale Vy už nevíte, že je to z dražby a jste spokojená). Navíc - když nekoupíte Vy teď, bude se třeba dražba opakovat s nižší cenou a vlastně tím tomu původnímu majiteli ještě uškodíte. Takže: vy za cizí potíže nemůžete a ani svou nečinností nijak nepomůžete ani sobě, ani původnímu majiteli.
Pozn.: Vím, že se dražba Vás netýká, ale psal jsem tak proto, že odpověď by jinak byla děsně lámaná přes koleno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.