Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod - manželka mu chce sebrat vše

Od: jirina53 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chtěla jsem se zeptat můj kamarád se rozvádí jeho manželka mu chce sebrat vše.Postavili spolu barák ale na pozemku manželky který ji darovala matka před svatbou.Manželka mu ale půlku darovala ještě před svatbou ale darovací smlouva není.Jenže teď mu to chce vzít prý je to její a nebo požaduje vyplacení .Můžete mi poradit co má dělat a co je na tom pravda že je to její?Děkuji Zemanová

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x

Jestli nemá upsanou půlku pozemku, tak bohužel nebude mít nic. To co zbudovali po svatbě jde na půl...

polinek*
hodnocení

1x

,,,platí i ústní domluva ,,,její je vybudovaná půlka z manželství...

vraxan*

Právní úkony, které se týkají převodu nemovitostí zásadně musí být písemně.

§ 628
(1) Darovací smlouvou dárce něco bezplatně přenechává nebo slibuje obdarovanému a ten dar nebo slib přijímá.
(2) Darovací smlouva musí být písemná, je-li předmětem daru nemovitost a u movité věci, nedojde-li k odevzdání a převzetí věci při darování.

Váš kamarád je tedy v nezáviděníhodné situaci.

doplněno 24.01.11 22:52:

Nějak se mi neodoslala celá zpráva.

No prostě, tá půlka pozemku mu nepatří.

patronka*
hodnocení

0x

Nepíšete proč darovací smlouva není, třeba se ztratila. Současně by ale musel být proveden vklad do katastru nemovitostí a tazatel by musel být v listu vlastnictví uveden jako spoluvlastník. Dá se to ověřit na nahlizenidokn.cczk.cz/... . Pokud tam není, nemá žádný právní nárok.

pt®
hodnocení

0x

Jiřino, není to náhodou víc, jak kamarád, třeba milenec a podíl z pozemku /zdarma/ by se vám oběma hodil? Je to jen můj názor. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]