Nejste přihlášen/a.
Ahoj..
Asi před týdnem se mi na lokti objevil takový jakoby strup. Načervenalý a okolo něj malé pupínky...Pak se ty červené pupínky začly tvořit i na paži, na čele u vlasů, pod ušima, a pár na hrudi. Není jich moc a nesvědí, ani ten strup nesvědí. No a dneska jsem si všiml, jak se to všechno rozrostlo...zčervenalá kůže, hrubý povrch...Samozřejmě jsem už objednán k dermatologovi, ale chtěl bych vědět, co by to tak mohlo být. Snažím se dodržovat dobrou životosprávu, sportuji, nepiju, sem tam ta jedna cigaretka.
Jenže sestřenice mi řekla, že to vypadá na pohlavní chorobu. Vysmál jsem se jí, jsem totiž panic, což ona neví..
Je pravda,že poslední dobou jím hodně ovesných vloček. Ráno, po obědě a jako druhou večeři. (ovesné vločky, med a mlíko) může to být i alergická reakce na med? Já ho mám ale rád, nevím a štve mě to..
Poradíte prosím, co by to tak mohlo být?
Já lupenkářka jsem a jak to popisujete, psorka to je jasná. Je to naprd! Lepší by byla ta pohlavní choroba. Pár penicilínu a bylo by po ní. Ale lupenice je na celý život. Léčba, moře, lázně, všecko jen nemoc drží ve snesitelných mezích. Ale vyléčit nelze. Až lékař určí diagnozu, poklikeje a strejda Gůgl vám poví víc. A pomodlete se za to, aby to byla venerická záležitost.
Uvidíte, ale taky říkám lupenka. Nemám jí tak hrozně jako babkazov, nemusíte mít až takové trápení. Mě se vyloupla tak v 15 letech, na lokti. Vypadal jako odřený, pak se začaly dělat šupinky uschlé kůže a bylo jasno. Byla jsem asi 3* v nemocnici, jednou v lázních, držela dietu a mazala se vším možným. Lupenka se rozlézala dál. Pak jsem ten boj vzdala a vykašlala jsem se na ní. Věřte nebo ne, ale začala ustupovat
Teď jí mám zase jen na lokti. Po hodně letech klidu jsem se osypala v létě, kdy se stala tragická událost v rodině, avšak na podzim, kdy jsem to přijala a uklidnila se, lupenka opět zmizela. Je to o nervech, prodělaných nachlazeních, zánětech v těle. Lupenka je takový obraz toho, jestli je vše uvnitř v pořádku.
Jo a ty vločky jsou zrovna na kůži dobrá věc!
Přikláním se k názoru druhým na Lupenku u sestry se projevila až na VŠ-stres, tehdy pomohl Locacorten mast co se sháněla v Jugoslávii nebo Švýcarsku. Moře každý rok a nesprchovat ale nechat sůl na kůži, lupenku to nevyléčí ale pomůže to.
Někdo tu psal, že alergie na med není-omyl jsem chodící příklad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.