Nejste přihlášen/a.
Zdravím před 3 týdny sem si zlomil prst na ruce , dostal sem dlahu a potom sádru..dnes mi ji sundali..doktorka mi mačkala na místě zlomeniny , nebolelo mě to , ani mě neposlala na rentgen , říkala prst normálně používat a procvičovat
Jenže já ten prst nemůžu pořádně narovnat bolí to ani ho nesklopím jen tak na 50% Je to normální? Zlomeninu mám poprvé tak nevím co a jak :D
Jde mi oto abych stich turnaj ve stolním tenise..
Jestli má někdo podobné skušenosti tak poraďte , Dík za rady
Dlouho jsem hrávala basketbal a prsty jsem měla neustále poraněné. To chce klid a rehabilitovat. Na dlaze šlachy a svaly zlenivěly a atrofovaly. Rozhýbat! Měký míček nebo možná stačí houba a ruku do umývadla s teplou vodou a míček mačkat. Do hrnce suchý hrách nebo kuličky, ponořit do nich ruku a svírat ji, přesypávat, pouštět. Ne silou. Vbírat hrách palcem a tím prstemTo bude dobrý!
nepises jestli si byl na rtg kdyz se ti to stalo,
pokud ano, a dle rtg to bylo kuprikladu jen odstipnuti - abrupce, nebo nalomeni/nastipnuti - infrakce, je pravdepodobne ze by kost mela byt spravne zahojena tedy bez posunu, pokud slo o vaznejsi zlomeninu event. s posunem je na miste rtg kontrola, ale na tu si mel jit jiz drive
pokud ne - tak chyba jiz nastala a i kdyz si mel neco zlomene tak po 3 tydnech je ta kost jiz nejakym zpusobem zahojena
no a nakonec na oba pripady v tvem pripade plati, ze pokud je omezeni hybnosti dosti velke, je na miste rhb, ale tu ti musi predepsat lekar
snad jsem ti pomohl
julles
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.