Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turecko a hygiena

Od: honza30 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chystám se s partnerkou do Turecka a od mé známé vím, že kromě klasických evropských toalet tam asi narazíme i na ty "turecké". U žen je mi použití vcelku jasné. Jen bych se rád zeptal, zda muž, pokud musí tedy pouze na malou, musí jít také jakoby do dřepu a celkově, zda je to pro muže komplikovanější (velká či malá strana). Jsou tyto toalety většinou čisté? Děkuji všem, kteří mají zkušenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

No Honzo30, pokud ta číslovka znamená věk, tak se divím, že turecké záchody neznáš. Protože za našeho dětsví nic jiného u dálnic snad ani nebylo. Neřekla bych, že pro muže je to nějak komplikovanější. Prostě si čupne a čurá, tak jako si malý chlapeček sedne na nočník úplně stejně jako holčička. Těch pár centimetrů, co mužům oproti ženám z těla vyčnívá, nehraje žádnou roli. Pokud se muž strefí, může jistě zkusit malou potřebu i ve stoje.

honza30
hodnocení

Děkuji. A přítelkyně si prostě sedne (tedy dřepne) tak jako tak, že? Nebo je nějaká ideální poloha? Jak je to na těchto wc s čistotou?

suchy*
hodnocení

2x

Víš jak je ta reklama? :)...na myslivce máš teda hodně mizernou mušku ...Když si netroufáš tak na bobek jinak mířit:)Jinak v Bulharsku blahé paměti jsi jiné nepotkal u pláží.

hodnocení

1x

Byl jsem v Turecku před několika lety a turecký záchod jsem zažil jen v pastevecké boudě pod Demirkazikem. Takže pokud se budete zdržovat jen v "turistických" oblastech, nemusíte to vůbec řešit. On ten turecký záchod má s Tureckam společné asi tolik, co ruské vejce s Ruskem nebo španělský ptáček se Španělskem.

A drsňáci to řeší tak, že se prostě trefují proudem do díry :)

Jo a ty toalety opravdu bývají čisté - i v té zmíněné pastevecké boudě v horách (ona čistota je jedním z muslimských přikázání). Byla tam hadice s vodou, takže eventuální úklid byl docela jednoduchý (narozdíl o toho, kdyby tam byly mísy atd. stačilo prostor včetně okolí vystříkat vodou, ta rychle odtekla a bylo to. Něco jako spláchnutí, ale nejen v míse, ale přes celou kabinku.)

*frajer*

pravnik*

souhlas, v turistických oblastech jsou všude (hotely, restaurace apod.) záchody s klasickými mísami, byli jsme ve vnitrozemí v "normálním" městě (neturistickém) na wc v místní knihovně a v muzeu a všude byly čisté mísy.

hodnocení

0x

malou bych valil vestoje ale na velkou bych mel strach abych si v tlaceni nepocural kalhoty *smich* je to nezvyk pro stredni evropu

hodnocení

0x

Nic nového pod sluncem. Zažila jsem je už jako dítě v 60. letech v Bulharsku, líp se na nich udrží čistota, než na mísách. Přijde paní s hadicí, ostříkne to, v horku to během chvíle uschne a je to zase k použití.

Jako muž na malou - normálně vestoje. Jistě se trefíte, proč ne? Na velkou jako třeba v lese za smrčkem - na bobek.

Při dovolené v Itálii, v letech 2007-2009 byly na pláži v pravidelných rozestupech pěkné čisté sociálky. Při té spoustě přítomných lidí a zkušenostmi z Čech jsem se až divila. Uklízečky /mladá děvčata/ neustále pendlovala mezi jednotlivými sociálkami a uklízela. Nikdy jsem nepřišla na WC, které by nebylo v dokonalém pořádku. Pro ženy 3 WC klasické, 3 turecké. Vše čisté a dostatek papíru byl samozřejmostí. Chodila jsem raději na turecké, je lepší sedět na bobku, než na míse po někom.

Není to vůbec nic nepříjemného a uvidíte, že to zvládnete. Navíc to také nebude jistě všude, nebo budete mít možnost volby, stejně jako my v té Itálii.

Pěknou dovolenou a ať Vám tam nespadne mobil. :DJedné známé se to stalo. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]