Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se s partnerkou do Turecka a od mé známé vím, že kromě klasických evropských toalet tam asi narazíme i na ty "turecké". U žen je mi použití vcelku jasné. Jen bych se rád zeptal, zda muž, pokud musí tedy pouze na malou, musí jít také jakoby do dřepu a celkově, zda je to pro muže komplikovanější (velká či malá strana). Jsou tyto toalety většinou čisté? Děkuji všem, kteří mají zkušenosti.
No Honzo30, pokud ta číslovka znamená věk, tak se divím, že turecké záchody neznáš. Protože za našeho dětsví nic jiného u dálnic snad ani nebylo. Neřekla bych, že pro muže je to nějak komplikovanější. Prostě si čupne a čurá, tak jako si malý chlapeček sedne na nočník úplně stejně jako holčička. Těch pár centimetrů, co mužům oproti ženám z těla vyčnívá, nehraje žádnou roli. Pokud se muž strefí, může jistě zkusit malou potřebu i ve stoje.
Byl jsem v Turecku před několika lety a turecký záchod jsem zažil jen v pastevecké boudě pod Demirkazikem. Takže pokud se budete zdržovat jen v "turistických" oblastech, nemusíte to vůbec řešit. On ten turecký záchod má s Tureckam společné asi tolik, co ruské vejce s Ruskem nebo španělský ptáček se Španělskem.
A drsňáci to řeší tak, že se prostě trefují proudem do díry
Jo a ty toalety opravdu bývají čisté - i v té zmíněné pastevecké boudě v horách (ona čistota je jedním z muslimských přikázání). Byla tam hadice s vodou, takže eventuální úklid byl docela jednoduchý (narozdíl o toho, kdyby tam byly mísy atd. stačilo prostor včetně okolí vystříkat vodou, ta rychle odtekla a bylo to. Něco jako spláchnutí, ale nejen v míse, ale přes celou kabinku.)
Nic nového pod sluncem. Zažila jsem je už jako dítě v 60. letech v Bulharsku, líp se na nich udrží čistota, než na mísách. Přijde paní s hadicí, ostříkne to, v horku to během chvíle uschne a je to zase k použití.
Jako muž na malou - normálně vestoje. Jistě se trefíte, proč ne? Na velkou jako třeba v lese za smrčkem - na bobek.
Při dovolené v Itálii, v letech 2007-2009 byly na pláži v pravidelných rozestupech pěkné čisté sociálky. Při té spoustě přítomných lidí a zkušenostmi z Čech jsem se až divila. Uklízečky /mladá děvčata/ neustále pendlovala mezi jednotlivými sociálkami a uklízela. Nikdy jsem nepřišla na WC, které by nebylo v dokonalém pořádku. Pro ženy 3 WC klasické, 3 turecké. Vše čisté a dostatek papíru byl samozřejmostí. Chodila jsem raději na turecké, je lepší sedět na bobku, než na míse po někom.
Není to vůbec nic nepříjemného a uvidíte, že to zvládnete. Navíc to také nebude jistě všude, nebo budete mít možnost volby, stejně jako my v té Itálii.
Pěknou dovolenou a ať Vám tam nespadne mobil. :DJedné známé se to stalo. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.