Nejste přihlášen/a.
dobrý večer co se stane když jsem zapoměla na soud (zažaloval mne ČEZ kvůli neplacení elektřiny,měla jsem pronajatý byt a pak se odstěhovala a neodhlásila se z odběru elektřiny ale před tím jsem to také neplatila dluh chci uhradit) co mám nyní dělat?
Moje nejosvědčenější řešení je kontaktování emailem. Vyplatí se vždy. Pokud nemáte email, tak alespoň doporučený omluvný dopis. Nebo zaručený osobní kontakt. Prostě dojdete na místo na které jste se nedostavila omluvíte se a zeptáte se na další patřičné kroky. Nabídl jsem vám 3 možné alternativy snad si jednu vyberete
hodně štěstí přeje,
Ondřej Král.
hlavně věc neignorovat-zítra(ideálně)hned šupky hupky za soudcem,soudkyní-i s prďolkou a omluvně,dostatečně kajícně se snažit o nějakou domluvu-i soudci jsou lidé a nějaké "opomenutí" -z důvodu třeba vážnějšího nachlazení malé jste si vůbec neuvědomila bla bla bla...Ale co určitě soudci přímo nesnáší je arogance a ignorace-z toho vycházejte...Pro soudce není problém "sepsat papír"-ať vaši proměnu podmínky anebo naopak nařídit nové jednání ve věci-ani jedno nezabere víc jak 10 minut jeho času...
ale no tak-žádné "balení si kartáčku" do Světlé n/Sázavou(ženská věznice)-nic není ztraceno-pokud nebudeš "čekat co bude..." Takže (už dnes) oblíkni malou a sebe a hurá dopolko směr okresní město,resp.okresní soud přímo...! Můžeš jen získat,ale musíš jednat...
Ja nerozumím, proč by Vás měli zavřít. Byla jste účastnice soudního řízení, na které se nedostavila, nebyla jste svědkyně. To nedostavení podle mého nejspíš mělo za následek, že jste prohrála proces, což je dostatečný procesní postih. Nevím sice jaké byly podmínky vaší podmínky, ale zbytečně se nestrachujte, neviděl bych to až tak tragicky. No možná mně někdo zkušenější opraví.
Můj kamarád měl podmínku a pak se nedostavil k soudu ani se neomluvil, ohledně nemoc vážného činu. ne-li dokonce jako svědek. No a tu podmínku 8 měsíců si kvůli tomu musel odsedět
Není to z mé hlavy ale zeptala jsem se. Opravdu pokud se bez omluvy nedostavíte k soudu můžete být eskortována a také jste-li v podmínce můžete si jí odsedět. Můžete-nikoli nutně musíte, záleží na výkladu zákona a benevolenci soudce, rovněž vám může být za nezaplacení nařízena exekuce majetku a můžete dostat pokutu za nedostavení se k soudu. Máte malé dítě, zkuste se zamyslet nad svým přístupem a ještě jedna rada-nemáte známého lékaře co by vám napsal potvrzení, že jste v den soudního projednávání ležela v horečkách? S dokladem by to vyřešit ve váš prospěch šlo snadněji. Je taková věcička-kalendář se to jmenuje a jelikož jsem blbá a prd si pamatuji, vše si tam zapisuji. Nečekejte až vás znovu obešlou a jednejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.