Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych vyšít obrázek gobelínovým stehem na kanavu 9 křížků na 1 cm. Obzázek chci vyšívat moulinkami DMC - chtěla jsme se zeptat pujde to? Mohu to vyšívat celou bavlnou nebo to bude moc utažené a bude lepší když to budu vyšívat třeba jen polovinou bavlnky.
Děkuji
Můžeš použít DMC nebo jsou výborné Anchor. Bavlnku můžeš použít celou, ale chce si to vyzkoušet. Gobelín se ale nevyšívá křížkovým, ale gobelínovým stehem, což je půlka křížku. Pokud jsi z Prahy nebo okolí, doporučuji navštívit tento obchod. Je tam fantastický majitel, který se vším poradí, všechno sežene. Žena tam chodí už řadu let a nemůže si ho vynachválit. A co peněz už tam nechala. Udělají vzor z jakéhokoli obrázku, který si přineseš, připraví ti k tomu bavlnky a všechno. Je to v Praze na Černém mostě.
Diky moc.
Ja prave mam u jedne pani vyjednano, ze mi udela predlohu z fotografie a i doda bavlnky a to za neuveritelnou cenu takze si to chci objednat u ni, ale ona prave rikala, ze k tomu je mozne dokoupit kanavu bud 5 nebo 7 krizku na cm. No a ja jsem doma nasla tu 9 krizku na cm a tak zvazuji jestli to nezkusit udelat na ni. Bude to sice hodne narocne, ale mylsim, ze vysledek by mohl byt o to krasnejsi
"U jedné paní" - doufám, že je to profesionálka a návrh bude dělat počítačově. Protože počítačový program spočítá nejlepší rozlišení a toho je nutné se držet a podle toho se dodává kanava i bavlnky. Špatně udělaný vzor nebo nedodržení materiálu a rozvržení obvykle obraz úplně znehodnotí. Pokud mám předepsán u kanavu 19, tak nemůžu použít 14 a naopak.
doplněno 23.01.11 20:13:Při zadání vzoru je nutné zdůraznit, že chci použít gobelínový steh, ale ten bývá obvykle předtištěný. Pokud bys chtěla více info, můžeme se domluvit na telef. kontaktu přes vnitřní poštu a moje žena by ti řekla své dlouholeté zkušenosti.
Jojo je to profesionalka s velkou zkusenosti...
Ja jsme dlouho hledala a zjistovala a ona me presvedcila, ze to je presne to co chci
ma i webove stranky: vysivani-predlohy.webnode/...
Tak ať se daří, předpokládám, že už nějaké zkušenosti s vyšíváním máš, protože to není tak jednoduché, jak to vypadá. Kdybys měla nějaký problém, tak se ozvi. Držím palce.
Dekuji.
Zkusnosti s vysivanim mam dost vysivam asi od 6ti let (takze to uz je let nepocitane . Driv jsme vysivala spis ubrusy, ale ted jsme se preorientovala na obrazky, ale ty uz take vysivam nekolik let - täkze uz mam nekolik kolekci obrazu od muchy, kolekci obrazu od Lady, kolekci obrazu od Tiffaniho a spoustu dalsich. No priznam se, ze uz to doma ani nemam kam veset takze uz z toho vyrabim polstarky
No a ted bych prave mela chut zkusit tu fotografii deti - tak uvidim, jak se bude darit.
No asi to nakonec budu vysivat na tu aidu 7 krizku na 1 cm - to je vyzkousene a tento obrazek chci, aby se opravdi povedl
Dekuji za nabidku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.