Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce kvůli jiné osobě - ručení bratrovi

Od: martusena* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den..

Přítel se svou matkou jsou ručiteli na úvěr 800000 svému bratrovi.Přítel ruči svým platem a jeho matka nemovitostí /domem a pozemkem u tohoto domu/.

Příteli,když valstnil ještě účet v bance už jednou tento účet zablokovali,protože bratr úvěr řádně nesplácel.V současné době nemá založený žádný účet u žádné banky.Přítel se ke mně nastěhoval v podstatě jako,,bezdomovec,,před dvěma lety,ale nepřebýval u mě celoročně. Ještě chci dodat,že v současné době už přítel u mě nežije a nikdy neměl u mě nahlášený trvalý pobyt ani korespondenční adresu.Chci se zeptat jestli by se nějakým způsobem mohlo dotknout i mě vymáháhí dluhů..tzn..exekuce,zablokování mého účtu apod..,když je,,ve hře,,ještě druhý ručitel/s nemovitostí/,pokud se přítel nepodílel na splátkách,neboť nemohl(byl nezaměstnaný).. a u mě žil vlastně ,,zadarmo,,.Domnívám se správně,že,kdyby došlo k exekuci,-zabaví exekutor nejspíš majetek druhého ručitele?tzn.Nemovitost matky?..a pak se chci ještě zeptat,jakým způsobem,když bude dluh vyřešen,přítel zjistí,že je vlasně jeho ručení ukončeno?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrzvysociny
hodnocení

0x

Vy můžete být naprosto v klidu.

sebod*

Viz výše. Vás se dluh nijak netýká.

Ručení bude ukončeno jakmile bude dluh splacen. O tom, kolik ještě schází doplatit, bude přítele informovat exekutor .

I když bude uvalena exekuce na majetek maminky, tak stále bude exekuován Váš přítel.

Bude-li Váš přítel nebo jeho maminka potřebovat odbornou radu, tak se na mě obraťte vnitřní poštou.

jirbar*
hodnocení

0x

Já bych to tak růžově neviděl. Pokud by na toho bývalého přítele byla uvalena exekuce a někdo exekutorovi nakuká, že u se u Vás pořád zdržuje (jemu stačí nepodložená domněnka, holt i takové má ta pseudodemokracie zákony) tak Vám vybílí byt jen to fikne.

No a když podáte vylučovací žalobu a budete mít štěstí že najdete faktury a paragony, tak si alespoň zaplatíte soudní výlohy. Totiž nežalujete dlužníka, ale věřitele. Věřitel sice prohraje, když budete úspěšná, ale těžko mu soud uloží náklady řízení, když situaci neoprávněného zahrnutí zabavených předmětů na exekuční titul vůbec nezavinil.

No a pan exekutor ten je z obliga.

sebod*

jirbab. Tak to ale vůbec není. Při podání vylučovací žaloby k soudu se nic neplatí. A ani exekutor není všemohoucí. To, co se občas vidí v televiz za hrůzyi , to je jen pár vyjímek. I exekutor musí dodržovat zákony a nemůže zabavovat kde co. Chyba je v tom, že lidé nevědí, co si ex může dovolit a co ne. No a on to zneužívá,

jirbar*

Nejezdím na předváděčky a i kdybych jel, tak mne neukacají. Nepůjčuji si na nesmysly. Neručil bych ani vlastnímu bratrovi. Ovšem taky pobývám v bytě kde, je dosud hlášen bývalý nájemník a co já vím.

Taky nestuduji soudní poplatky. Občas ale něco čtu.

Takže pokud máte pravdu Vy, tak v tom případě lžou naše pseododemokratické, skoro apolitická média.

novinky.cz/...

doplněno 23.01.11 17:18:

Krásná je věta "exekutor musí dodržovat zákony". Kdyby každý dodržoval zákony (a měl by) tak můžem rozpustit policii a polovinu soudů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]