Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostane moje mamka při individuálním studium přídavky, které na mě bere? (sirotčí + snad ještě něco). Když do toho ještě budu podnikat na řemeslnou živnost? Děkuju
Na způsobu studia Vaši matky nezáleží, podstatné je, že se stanete OSVĆ - tedy "osobou samostatně výdělečně činnou! Navíc si v dotazu odporujete. Buďto je Vám více jak 18 let (na vydání ŽL) a pak důchod a jiné dávky dostáváte Vy a ne matka. Nebo Vám ještě 18 není a příjemcem dávek a důchodu matka je, ale to zas nemůžete vlastnit ani žádat o ŽL!
Jsem student, je mi 21 let a mamka bere na mě sirotčí. Takže problém není ve škole, ale v podnikání, jakmile se stanu OSVČ tak mamce sirotčí seberou. Když budu mít individuální studium bez OSVČ, tak mamce sirotčí zůstane. Tak to mi pěkně hatí plány.
Těžko lze někomu sebrat něco, co nemá. Není možné sebrat Vaši matce důchod, který je Váš, jedině snad, že by Vás měla matka v opatrovnictví pro nezpůsobilost k právním úkonům, ale to byste ani nemohl získat oprávnění k podnikatelské činnosti. Je tedy na Vás pro co se rozhodnete. Přežívat jako chudý student se sirotčím důchodem nebo důchod oželet a stát se jedním z řady bohatých OSVČ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.