Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se předem, o těchto věcech nevím skoro nic, tak možná položím otázku nesrozumitelně. Kamarád vloni koupil obytný dům a zaplatil hotově. Momentálně se mu nabízí koupě sousedního objektu, cena je přiměřená, ale už by neměl celou hotovost, část by si musel vypůjčit. Od soukromé osoby nechce, to chápu a tak se nabízí půjčka, nebo hypotéka. Nebyla by to vysoká částka a mne napadlo, že by mohl tou první nemovitostí ručit. Takže bych prosila o radu kam se obrátit, kde ho moc nenatáhnou, a kde by měl možnost případného předčasného doplacení.
Chce to získat nabídky nejlépe od stavebních spořitelen, pokud to není zas tak velká částka. Ale to je pro každého jiný pojem ... Takže do 1mil. se vyplatí spíše stav. spoření nad hypotéka. Ale je to jen doporučení mé finanční poradkyně z minulého měsíce
Úroky a momentální výhody u toho či onoho peněžního ústavu chce zjistit osobně přímo na pobočkách
Ručit lze i nemovitostí kupovanou. Jelikož prodávající bude muset mít odhad nemovitosti z důvodu zaplacení daně, který se pak bude moci použít pro zástavu.
Ten sousední objekt je kolaudován jako obytný nebo nebytový a o jak velkou částku by se jednalo?
Oba jsou to bytové domy a částka by byla max 300 tis., ale spíše méně. Já mám nejasný dojem, že by bylo nejvýhodnější využít stavební spoření jeho sourozence, ale teď mi dochází, že ani nevím kolik platil daň při koupi ( nebo kdo ji platil ) a jestli se cena objektu promítá do daně z nemovitosti. Já už jsem z toho tak zblblá, našla bych to možná na svých přiznáních daní, ale zas je to letos nějak jinak. No moje představa je, že by šel do nějakého peněžního ústavu ( otázka zní kterého ) a tam dohodl, že složí část v hotovosti a zbytek za něj uhradí ta banka, nebo kdo. Ten prodávající bude rozhodně chtít hotové peníze najednou. Vybral si mne jako špatného rádce, já bych do půjček nikdy nešla, je mi to nepříjemné. Tedy když to zrekapituluji, je to půjčka bez rizika ( 2 nemovitosti ) takže co nejnižší úrok a možnost předčasného splacení. Je tedy takový peněžní ústav?
Doporučuji Vašemu kamarádovi zavolat jakéhokoli finančního poradce, je to zdarma, a ten kamarádovi v klidu domova vše vysvětlí a může nabídnout i možnosti.
To byste ho musel znát, kupovat barák jsem s ním taky jela já. Kde takového poradce najdeme? To má asi každý peněžní ústav svého a my potřebujeme aspoň přibližně vědět, kde jsou slušnější. Já bych tam pak kamaráda nějak dostrkala. Je to rapl.
Já jsem si zadával nabídku přeúvěrování na netu a druhý den mi volala zástupkyně společnosti, co dělají kompletní finanční poradenství, přijela a nabídla možnosti. Asi dvě hodiny jsme to probírali a domluvili se, že až doděláme RD a přestěhujeme se a budeme vědět co a jak nám finančně vychází, tak to zkusíme probrat znovu, jaké jsou možnosti.
Ale pokud bych měl mluvit za sebe a dle té částky, kterou chce kamarád dopokrýt koupi nemovitosti a se svými zkušenostmi s ČMSS, co se týče vyřízení a čerpání prostředků, doporučil bych právě ČMSS. Navštivte nějakého obchodního zástupce v okolí, nastiňte mu situaci a on Vám zdělí možnosti a podmínky.
doplněno 22.01.11 20:43:Zjistěte si především počáteční investice, jako je částka za uzavření smlouvy, kdysi bývala 1% z cílové částky, ale loni měli akci, že je uzavření zdarma.
doplněno 22.01.11 20:45:Zde je i možnost tak zhruba porovnat produkty stav. spoření: stavebnisporenisrovnani.c/...
Děkuji, takhle nějak jsem si radu představovala. Osobní zkušenosti jsou k nezaplacení. Ještě počkám na zítřek, pak bych si udělala tabulku, naplánuju trasu a obejdu to nejdřív sama. Kdybych to chtěla vygooglit, tak se neptám tady, že? Patronka
Stačí si trochu zaguglovat a určitě něco najdete. Taky obejít pár finančních domů a zjistit momentální nabídky na trhu. To je nejlepší možnost, je to sice trochu chození, ale rozhodně lepší řešení, než z tepla domova a pak se vymlouvat, že jsem něco četl/četla na internetu, ale skutek a realita jsou někde jinde. Prostě ve zkratce, ptejte se tam, kdo vám bude pujčovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.