Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám občas takový problém - křeč. Stavá se mi hlavně po vetší fyzické námaze než normalně. Je divné, že křeč dostávám jen do lýtek. A to nejčasteji v noci(tak že mě vzbudí ze spánku - pravděpodobně) nebo pří delším zatnutím lýtka (30sec). Je to normální. Popřídadě můžete doporučit nějakou mast, masáž nebo co mi dokázalo pomoc?
Děkuji Lukáš
(16 let)
Lukáši, pravděpodobně to bude přetěžováním svalu. Zkuste na nějaký čas ve cvičení zvolnit. Není přece nutné držet sval tak dlouho zatnutý nebo posilovat, dokud nepadnete Po každé sérii posilovacích cviků se nezapomeňte uvolnit, protáhnout. Lehká masáž těsně po cvičení je též vhodná, lépe se vstřebá vyloučená kyselina mléčná, která by jinak způsobila bolest svalu. Zkuste si třeba koupit doplněk stravy - vápník a hořčík. Nízká hladina těchto minerálů totiž vede k častějším křečím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.