Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace bederní páteře

Od: kolacek odpovědí: 4 změna:

Jsem necelé 2 měsíce po operaci páteře a opět mě začínají trápit bolesti,které jdou do nohy a musím je tlumit léky a to i přesto,že jsem v DPN a velmi se šetřím.Prosím o radu,co s tím.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vladislav*
hodnocení

1x

Možná by pomohla rehabilitace. Mívám stejné bolesti, ale na operaci jsem ještě nebyl, právě proto, že ze svých pobytů v rehabilitačním středisku znám dost lidí, kteří mají stejné, ne li větší problémy i po ní. Takže radši strávím tři týdny na rehabilitacích, kde mne dají na nějakou dobu do kupy.

michal958*
hodnocení

0x

asi jediná možná rada je zajít za lékařem a říct mu vaše problémy.

karelkarel
hodnocení

0x

Před deseti lety mi vyhřézla ploténka a myslel jsem, že mi to urve nohu. Mohl jsem ležet jen na břiše, po čtyřech dnech jsem se nechal odvézt do nemocnice, za dalších deset dní stále jen v leže, ale s měnšími bolestmi mi řekli, že dál jsou jen dvě možnosti: Takto ležící domů, doma rehabilitovat a modlit se nebo na operaci. Tak jsem šel na operaci, po operaci po svých sedmý den domů s práškama diclofenak duo, doma podle kazety koupené ve špitálu každý den jednou poctivě cvičil, za týden šel do práce(kancelář), za tři měsíce skončil s prášky, ještě tři roky jsem občas cítil nebolestivě nohu pod kolenem. Dneska si na to už nevzpomenu, žádné potíže, jezdím na kole, vůbec žádný problém. Zvažte to cvičení a pořádně!

vosikac*

Nejde nic, než souhlasit*palec*

Dnes už jsem 6 let po operaci a rehabilitaci. Operaci jsem podstoupil v lednu 2005, následná rehabilitace, sem tam doma cvičení. V květnu jsem nastoupil zpět do práce, jako strojní zámečník, a až na vyjímky, jako je zvedání 50kg ploten, se nijak neomezuju. I když, jak se člověk podvědomně šetří a těžží břemena zvedá více přes nohy, jsem teď prodělal operaci menisku, tak je vše v pohodě. Zas si v 36 letech nedokážu představit, že bych nezvedal zas vůbec nic, tak že sem tam to jinak nejde. Navíc jsme se před 3 lety vrhli do stavby RD svépomocí, tak že tělo dostává zabrat ... Ale prostě střílení bolesti až do paty je pryč.

Přes svého obvod. lékaře se objednejte na rehabilitaci, zkuste lázně. ZP hradí rehabilitaci 2x do roka tuším, tak myslím, že ani ve Vašem případě není na co čekat;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]