Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopenzi nebo all inclusive?

Od: yhyhaha* odpovědí: 18 změna:
Mám si v apartmanu předem zajistit polopenzi nebo all inclusive? Jedná se o 6 dní ubytování vč.stravy na Gran Canarií. Rozdíl mezi cenou za polopenzi a all inclusive dělá o 40 Euro za 6 dní více. Poraďte jaké máte zkušenosti s pobytem na Gran. Canarií. Děkuji za odpovědi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fena*
hodnocení

2x

to musite podřidit planu dovolené, pokud budete pořád v blízkosti hotelu šel bych do all inclusive pokud mate nějake plany, vzdalenou plaž atd tak polopenzi, jinak si zaplatite všechno a polovina vam propadne

yhyhaha*
hodnocení

Zkusím kalkulovat: když budu mít PP, tak si každé pití, krom snídaně platím. U ALL IN., kdybych denně vypil jen drink, 2 piva a 3 juice, tak to bude určitě víc, jak 6 Euro/ za den. Samozdřejmě nejlíp to může potvrdit, či vyvrátit ten, co podobnou dovolenou v této destinaci prožil osobně. Tak velice rád uvítám další informace a poznatky.

zima*
hodnocení

2x

Tak každý to má jinak. Znám lidi, kteří jedou na dovolenou a jejich hlavním cílem je pořádně se tam nadlábnout. Často vysedávají u hotelových bazénů a dovolenou bez all inclusive si nedovedou představit. Já osobně jsem měla na dovolených max. polopenzi. Většinou stejně nemám moc hlad, takže mi bohatě stačí hotelová snídaně a večeře. Odpoledne si veznu třeba nějakou drobnost z vlastních zásob. Hlady jsem zatím nikdy netrpěla. Pokud, ale zaplatíte denně zhruba o 6 eur navíc, tak bych se možná k tomu all inclusive přiklonila. Není to až tak velký cenový rozdíl a k dispozici tak budete mít i pití a nemusíte se navíc tahat s nějakýma drobnostma k jídlu, nebo je tam dokupovat.

jabraka*
hodnocení

2x

Vloni jsme si zaplatili týden na Tenerife u cestovky,která těsně před odjezdem zkrachovala.Tím bychom nikam nejeli,i když jsme měli bydlet v superhotelu 5 hvězd s All incl.Pak jsme si přece jen řekli,že pojedem a za půjčené peníze jeli s Fischerem do penzionu s PP.Protože jsme měli půjčené auto, po snídani jsme se ztratili a dělali okruhy.V penzionu bazén se slanou vodou,kde jsme byli sami,kuchyně perfektní,vždy ze snídaně do kapsy dvě housky,případně banán.Úplně to stačilo.Pivo jsem si přivezl v kufru.Během týdne jsme navštívili i ten hotel All incl.Tam ve třech bazénech hlava na hlavě,všude lidí jako na Václaváku,na jídlo fronty,ale jinak luxus.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

2x

Jednoznačně all inclusive- vše včetně alko a nealko je v ceně, pokud pojedete na celodenní výlet dostanete jídlo sebou. Já bych neváhala.

Klikat už nemohu a proto díky díky - toto je pro mně super info . Pokud máte více zkušeností, jak to při tomto druhu stravy chodí nebo jak to znáte Vy osobně - napište.

polinek*

pokud si zavoláte 800 12 10 10 je to Fišer je to bezplatná linka, vše vám důkladně řeknou

lidus*

Zkušenost z Řecka Kréty-all inklusiv žlutý pásek na ruku-snídaně švédský stůl¨+ čaj, káva, mléko, džus, oběd švédský stůl-teplá jídla vše zvlášť-masa různá, ryby,spousta ovoce a zeleniny, drizingy, přílohy od rýže po knedlíky, večeře výběr ze dvou teplých jídel nebo švédský stůl, zákusků spousta k obědu i večeři. Káva, alko, nealko kolik vypijete od 10-24h zde pozor před 24h je zadarmo a po 24 platíte jak mourovatej-bylo určeno asi 6alkoholických nápojů co bylo zdarma v rámci all a ostatní se platily stále nevím jaké já propadla metaxe, děti měly zmrzlinu místo alkoholu-no když jste chtěl pohár i vy tak jste pro něj šel s dítětem a neplatil nic ale nemůžete si objednat rovnou dva.V hotelu v lednicích byla zdarma voda v petkách a nějaký džus-nevím, ten jsem nepila. Pokud jsme jeli na celý den na výlet nahlásíte to a dostanete stravu a pití sebou-nebylo to sice výběr ale dalo se. Dcera v Egyptě byla rovněž maximálně spokojená a all bylo podobné tomu v Řecku jen jiné jídlo. Můj poznatek byl, že jsem se za některé účastníky zájezdu styděla jelikož si nabírali všeho vrchovatý talíř a pak to vyhodili, dokonce i zákusky jen jednou kousli a vyhodili, Vemte si menší talíř a nestyďte se ochutnávat, nenaberte si jeden den sýry, salám, párky ale jen jedno jelikož je to každý den téměř stejné. Má zkušenost a i dcery je, že se všude vaří výborně ale to víte každé mu se nezavděčíte, lidi se nehorázně cpou a pak se diví že mají zažívací potíže. All... se nedá srovnat s polopenzí nebo plnou penzí, naše rodina už volí pouze zájezdy s all... když to spočítáte tak to draho nevýjde a dětem když vezmete u snídaně ovoce a kroasan nikdo vás nebude perzekuovat.Asi jsem na něco zapomněla ale on jistě někdo doplní.

slavka*
hodnocení

1x

Jezdíme na Gran Canaria skoro každý rok, a vždy si bereme all inclusive. Řekla bych, že je to výhodné i v tom případě , že vyrazíte na celodenní výlety(balíček s sebou dostanete) .Celodenní občerstvení i s nápojema včetně piva a alkohol koktejlů v baru u bazénu, odpolední káva se zákusky, někdy i zmrzlina a odpolední svačinka(když máte chuť),si myslím že se vyplatí,i když jí každý den nevyužijete. Dokonce i při večerních programech bývají určité nápoje včetně kávy do 22.00 hod zdarma.Také při obědě a večeři máte nealko nápoje a víno zdarma.Při polopenzi si musíte nápoje většinou platit. Přeji hezkou dovolenou.

polinek*
hodnocení

0x

,,nevím,ale já bych šla do polopenze...Tam není závadná voda a jíst nemusíš stále. Tak si něco koupíš za to jiného.Večer jsi už v apartmánu,,tak je to fajn jít na večeři a procházkou domů.

Já nejezdím za jídlem ale k moři. Kam to jedeš na jaký ostrov? Na Grand ,,nebo jiný? A kdy?

yhyhaha*
hodnocení

Srpen
doplněno 21.01.11 19:41: apartmany jsou součástí hotelu

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

my byli na All jen jednou a prohlašujeme, že nikdy více. Vhodné snad pro rodiny s malými dětmi, důchodce a ty kteří chtějí jen se tak povalovat. I nadále volíme jen PP.

Na dovolenou nejedu jíst.

Na dovolenou mám nebo nemám.

yhyhaha*
hodnocení

Je trochu zajímavé, když dovolená přes RAYNAIRA na Kanáry Vás příjde levněji, než dovolená v ČR. ZPATEČ. LETENKY za 3,5 tis. jsou stále k mání. Ano když přičtete ubytování a stravu, tak je to za čtvrtinu ceny co nabízí české cestovky.Ty Německé cestovky o 50% drahší, než sólo...

polinek*
hodnocení

0x

,napsala jsem něco špatně? YHYHAHA?

Body můžu dát jen 3 krát - tak Vám děkuji - ohodnocené odpovědi mě víc zaujaly, proto dostali body.

hodnocení

0x

Jedině polopenze - jednak stejně jste přes den většinou někde pryč a jednak určitě nebudete mít hlad. Jinak bychom nebrali. Snídaně a večeře bohatě stačí. Ona ta večeře je dost vydatná, takže se jedná o takový pozdní oběd a mezi tím stačí nějaká drobnost. Ale je to jen můj názor :)

lucinkaf*
hodnocení

0x

pokud budete celej den zalezlí v hotelovém komplexu, tak rozhodně all inclusive, pokud se chystáte vyjít ven a objevovat zemi, tak doporučuju zajít do restaurací a tady by třeba stačila polopenze. V Turecku, kde moc nebyla možnost zajít si mimo hotel na cokoliv, tak jsme All inclusive ocenila, hlavně tedy co se pití týkalo, protože za to bychom zaplatili víc než za jídlo, ale v Řecku většinou jsme bez stravy, ráno si dojdem pro čerstvé pečivo a večer chodíme do taveren na místní specialitky. Takže spíš to zvážit takhle.

lidus*

lucinko to ale vezete balík peněz, v Řecku a i jinde majlant dáte za vodu a pokud chcete posedět u nějakého alkoholu tak to se vám dovolená dosti prodraží. Rozhodně netrávíme dny u hotelového bazénu¨ale u moře, nejsem ale blázen a na pláži se nesmažím a tak se to s all dá krásně zvládnout. Výlet na celý den je balík ne balíček. To je moje zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]