Nejste přihlášen/a.
Dobry den,prosim o radu,chtela bych si zalozit s.r.o.Potrebovala bych radu,jestli je to pravda,kdyz vlozim 200000kc jestli to muzu vybrat hned ty penize.Take chci se zeptat jestli nekdo ma zkusenosti zalozeni s.r.o.v zahranici.Dekuji.
Peněžité vklady musí být před zápisem do obchodního rejsříku vloženy na speciální účet zřízený v bance pro nově založenou společnost. Do zápisu společnosti není možné s těmito peněžními prostředky nakládat. Banka účet odblokuje až po zápisu společnosti do obchodního rejstříku.
můžou se pak použít na cokoliv?
Pak je to jen důkaz, že někdo dokáže sehnat 200tis, nechápu smysl tohoto "vkladu"...
Ani já - naivně jsem se domnívala, že peníze zůstanou na extra účtu po celou dobu trvání společnosti jako "záruka" ručení omezeného...
Peníze není nutné vkládat. Mohu vložit automobil, sekačku na trávu a psací stůl nebo malou nemovitost, v podstatě cokoliv, co bude mít dle znaleckého posudku hodnotu alespoň 200 tis. Kč.
No ano, ale když to vložím a pak s tím budu nakládat tak, že to tu hodnotu ztratí, tak čím teda s.r.o. ručí? Asi se ptám jak tele, ale prostě to nechápu.
Nemusí to být ani 200.000 (tedy pokud neproběhla nějaká změna v roce 2007)jsem zakládal sro a pokud jsou 2 společníci tak mohou složit jen 100.000 a zbytek doplatiti do 5 let .
společnost ručí svým základním kapitálem věcmi co má
Ještě doplním v případě že vložíte jako základní kapitál peníze, nemůžete je z bankovního účtu jen tak vybrat... protože tyto peníze jsou již majetkem firmy. (Můžete za ně nakupovat věci, zboží, platit mzdy apod... vše co k chodu firmy potřebujete )
Jak je jednoduše vybrat Vám asi poradí účetní mě napadá (dát si mzdu, nebo jako odměnu společníkovi - zde je ale budete muset zdanit... takže o určitou část přídete) Vše je ale nejlepší probrat s účetní popř daň poradcem. (možná ještě si sám sobě půjčit peníze, nebo od někoho z rodiny a poté mu částku vrátit...)
V naší společnosti to proběhlo tak, že základní kapitál byl použit na úhradu zřízení společnosti a nákup zboží. Doporučuji někde přečíst návod jak založit s.r.o. je s tím spojeno celkem dost papírování a připravte si také několik tisíc za sepsání společenské smlouvy, která musí být notářsky ověřená a další peníze na poplatky apod... nás to v roce 2007 vyšlo cca na 18.000,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.