Nejste přihlášen/a.
Dlužím zdrav. pojišťovně zhruba 12000,-, jenže v současné době nemůžu platit. Ihned jak mi napsali, že jim dlužím tolik a tolik, jsem jim poslala žádost o splátkový kalendář. Byli ochotní, jenomže mi stanovili splátky na 2000 a nějaký drobný měsíčně. A v tom je ten problém. Jsem na úřadu práce, nárok na podporu nemám. Občas se mi naskytne příležitostná brigádka,ale že bych vydělávala tolik abych jim platila přes 2 litry, na to nemám. Žiju u přítele, který mě v podstatě živí a bojím se aby to neodskákal za mě. Když nebudu platit, přijde exekutor?Dluh vznikl díky zaměstnavateli, který mě nepřihlásil na ZP (což sem zjistila až po více jak dvou letech)!Když přestal platit, chtěla sem odejít,ale on mě předběhl a propustil mě a pak si klidně zkrachoval! Hajzl! Peníze které mi dluží za výplaty asi už nikdy neuvidím,ale kůli němu mám teď strašné problémy.
Prosím poraďte..už jsem se zkoušela obrátit na různé bezplatné občasnské poradny,ale tam je to na dlouho.
Děkuji
No jediná rada je přece - platit. Můžete jim sice a hlavně pravidelně posílat míň, ale může je přejít trpělivost a exekutorovi to dát. Tak si od někoho půjčit, nebo zvýšit pracovní, podnikatelské úsilí.
to je taky nápad jednat o splátkách písemně.Lepší je dojít tam osobně a domluvit se!Taky dlužím asi 12 000 a byl jsem tam.Mám splátky po 500Kč.
Platit, já bych ráda platila, ale neni z čeho. 3 roky sem na pracáku, nárok na podporu nebyl, teď nemám už ani životní minimum. a půjčit si? od koho? vy byste půjčil někomu kdo nemůže doložit příjem? moji rodiče sotva vyjdou a jít s tim za přítelem tak už sem na ulici. já vím že si za to můžu sama, že sem se nezajímala o to jestli zaměstnavatel platí,ale je to trochu krutý.
Je Vaší povinností, abyste oznámila zdravotní pojišťovně všechny skutečnosti, které mají vliv na placení zdravotního pojištění, čili ten nástup do zaměstnání... kdybyste to byla do 8 dní oznámila, ZP by si pohlídala, aby jí zaměstnavatel odváděl pojistné, a Vy byste byla ze hry venku. Stejně tak oznámit ukončení pracovního poměru, registraci na ÚP...
Je klidně možné, že při neplacení přijde exekuce. Doporučuji Vám, abyste osobně zašla na ZP a domluvila si splátky, jaké jste schopna utáhnout - třeba těch 500,-, jak tady zmiňuje jeden kolega.
Měla jste možnost svoje mzdové nároky uplatnit na ÚP, ale zřejmě je již po lhůtě.
Bohužel, naše Inžinýrka má opět pravdu. Dle zákonů si každý musí hlídat, jestli za něj zaměstnavatel opravdu vše platí tak jak je jeho povinností.
Pokud ZP (její rozumný zástupce pro veřejnost) usoudí, že jste slušný člověk a máte snahu dluh postupně splácet, určitě Vám vyjde vstříc při tvorbě splátkového kalendáře. Měl jsem podobný problém a na jednání mé zdravotní pojišťovny si opravdu nemohu stěžovat. Samozřejmě po mně vyžaduje dlužnou částku, ale způsobem korektním a vstřícným, vůči mým garantovaným možnostem.
to neni pravda jso to podvodnici když podepišete splatkovy kalendař uznate svuj dluh tim padem už ho budou vymahat po vas mate dukazy že jste pracovala u firmy (smlouva,atd) branit se a nic nepodepisovat at si to vymužou po zaměsnavately.pokud ovsem jste byla zaměstnana
A co není pravda?
Samozřejmě, pokud souhlasíte se splátkovým kalendářem, tak tím uznáváte svůj dluh. Já jsem si vědom toho, že jsem občas neplatil, občas neplatil můj zaměstnavatel, což jsem si měl podle debilních zákonů průběžně kontrolovat. Zaměstavatel je povinnen platit, ale Vy si to kontrolujte a když zaměstnavatel neplatí, tak Vy si to ooět stále kontrolujte a zaplaťte si to. Pak to po zaměstnaveteli můžete nárokovat, přeji hezký den...
Je zajímavé,že obyčejní lidé musí platit třeba i s úroky a některé firmy nemusí nic platit a je to podle zákona.Byl jsem s tím u soudu a když jsem dokazoval,že dluží kupříkladu VZP 82 000Kč.Tak se soudce zasmál a řekl,že zaplatili 10 000Kč a to je prý hodně někteří,že nezaplatí ani tolik.A jsou bez dluhu a nemusí nic platit.To samé na sociálním pojištění a u dalších zdravotních pojišťovnách.Já tomu nerozumím chtělo by to asi změnit zákony.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.