Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se počítá sleva na dani na dítě?

Od: octan* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak se počítá sleva na děti ve výplatě. Od této výplaty jsem si začal uplatňovat slevu na dvě vyženěné děti, na každé 1117,-Kč, tedy dohromady 2234,-Kč, ale ve výplatě je daňový bonus 1679,-Kč (tedy o tolik jsem dostal víc peněz). Proč jsem nedostal těch 2234,-? Udělal účetní chybu, nebo proč to tak je? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Na daňový bonus vznikne nárok v případě, že je daň z příjmu tak nízká, že z ní nelze uplatnit celou slevu.

Účetní tedy neudělal/a žádnou chybu.

doplněno 13.12.12 16:58:

V tom případě by měl by daňový bonus činit (počítám-li správně) 2.796 Kč.

Sleva na děti, případně daňový bonus se srovná nejpozději v ročním zúčtování daně z příjmu (požádejte zaměstnavatele o zúčtování písemně do 15. 2. 2013 včetně - k tomuto datu již musí být žádost doručena).

octan*
hodnocení

Ještě dodám, že jedno z dětí má průkaz ZTP-P a účetní to zapoměla zohlednit (dítě by mělo mít bonus ne 1117,- ale 2234,-) Pokud to zohlední v další výplatě tak se kvůli nízké mzdě stejně nic nezmění a celkový bonus bude opět těch 1679,-?

doctor
hodnocení

0x

Dostal.

Bonus máte 1679,-Kč a zbytek do 2234,- Kč, tedy 555,- Kč, je v kolonce sleva na dani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]