Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak se počítá sleva na děti ve výplatě. Od této výplaty jsem si začal uplatňovat slevu na dvě vyženěné děti, na každé 1117,-Kč, tedy dohromady 2234,-Kč, ale ve výplatě je daňový bonus 1679,-Kč (tedy o tolik jsem dostal víc peněz). Proč jsem nedostal těch 2234,-? Udělal účetní chybu, nebo proč to tak je? Děkuji.
Na daňový bonus vznikne nárok v případě, že je daň z příjmu tak nízká, že z ní nelze uplatnit celou slevu.
Účetní tedy neudělal/a žádnou chybu.
doplněno 13.12.12 16:58:V tom případě by měl by daňový bonus činit (počítám-li správně) 2.796 Kč.
Sleva na děti, případně daňový bonus se srovná nejpozději v ročním zúčtování daně z příjmu (požádejte zaměstnavatele o zúčtování písemně do 15. 2. 2013 včetně - k tomuto datu již musí být žádost doručena).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.