Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
jsem na rodicovske dovolene a docela rada bych si privydelala, ale je to temer nemozne. Nemam zadne hlidani takze chodit pres den treba i na zkraceny uvazek je pro me nemozna (nehlede k tomu, ze zkracene uvazky temer nejsou).
Docela by me i bavilo neco doma delat, ale netusim jestli neco takoveho v dnesni dobe vubec existuje. To co jsme videla jsou jen same podvody - typu poslete 50,- Kc apod. Vim, ze driv treba maminka doma navlekala koralky ci se montovali igracky - je neco takoveho?
Dekuji Tofi
To, nač se ptáte, asi neexistuje (seriózní "práce" v tom smyslu, že Vám někdo něco zadá). Ale jak už naznačili ostatní, zamyslela bych se nad tím, co umím, čím mohu druhým pomoci. Namátkou mě napadá např. žehlení - svobodných manažerů je nepočítaně a klidně dají raději košile k vyžehlení Vám za polovinu ceny "na ruku" oproto tomu, co teď platí salonu v nákupním středisku. Co přibrat ke svému mimču občasné hlídání sousedce, která si chce jednou dvakrát týdně dojít na aerobik? Anebo nabídnout např. pečení? Vaření? (my mít někoho takového v baráku, kdo by nám třeba z našich ingrediencí udělal za úplatu oběd... ). Bohužel toto vše jsou jen záležitosti "per huba" a např. s tím pečením je to trochu o hubu (potravinářství a normy), ale prostě poptala bych se mezi známými. Nám peče každý rok úchvatné vánoční cukroví maminka jedné známe z VŠ. Neznám lepší (Babička promine). A taky jsme se o ní dozvěděli tak nějak náhodně...prostě "rozhodit sítě", jestli někdo nepotřebuje tohle a támhleto... Držím pěsti
Tofi, špatná úvaha: "od dobrých známých si za to nenechám zaplatit". Nechejte. Dobrý známý pochopí, že práce není zdarma, že se s pečením, vyšíváním... hodně nadřete, že suroviny něco stojí... Ta naše známá také dostává za cukroví zaplaceno. Není to taková pálka jako v obchodech, ale superlevná také není - bere to tak, že jsou to peníze na ruku, a já zase tak, že mi tím ušetří hromadu času a hlavně udělá cukroví líp, než bych já kdy svedla (analogicky i situace u Vás), kterýmžto pádem mám více času na vlastní výdělek, a mohu jí tedy zaplatit. A paní jsem sice nikdy neviděla, ale ta dívčina, přes kterou ji máme, je hodně dobrá známá. A kdyby to pekla ona sama, bylo by to stejné. Já sama tedy dělám službičky zadarmo ve svém oboru pouze v rodině, a to jenom proto, že vím, že se mi to vrátí. Neupejpat se, přeci soudný člověk pochopí, že neděláte zadarmo.
Jojo i nas tim jsem uvazovala, ale netusim co bych z toho mohla delat Mame tu mandl a zehleni a jeslikoz nejsme velke mesto ,tak myslim, ze bohate poptavku pokryje - navic neni ani moc draha - udelala si provozovnu u sebe doma. Vareni nebo hlavne peceni by me bavilo a myslim, ze v tom jsem i dobra - tedy vsichni si pochvaluji a rikaji, ze lepsi cukrovi nejedli a dokonce me povazuji za cukrarku - coz opravdu nejsem, ale bohuzel v dnesni dobe se peceni moc "nenosi" vsichni spis hubnou
a navic je to tak na hrane to bych opravdu mohla pect jedine pro hodne dobre zname - preci jen normy jsou dostp risne a nemam sanci je splnit a zase od dobrych znamych si to nenecham zaplatit...
Take bych rekla, ze umim dobre vysivat a to vsechny techniky - vysivam ubrusy, obrazy i tricka pro deti a maji takovy uspech, ze pomalu nestiham vysivat, ale... rucni vysivka je hodne narocna a kdybych si za to mela rici skutecnou cenu, tak je to neprodejne a kdyz si reknu cenu za kterou se treba tricko ci ubrus da koupit v obchode, tak se dostanu tak na cenu latky a bavlnek Ale tohle by me opravdu moc bavilo - vysivam opravdu denne a bylo by to pro me i idealni, ze bych to mohla delat s detmi doma a navic doma uz to nemam kam davat
pokud chtej peníze předem je to podvod, a částka 50kč není právně vymahatelná částka což na toho hřešej, to sem se docetl na netu,ty korálky jak tady pisete u na staky jedna paní nabízí a podvod to není delalal to známá. nejlépe domací práci nejdete přes někoho kdo s tím má již zkušenost že to není zas nějaký podvod.hodně štěstí v hledání.
Vždy, jak je po něčem poptávka-a ta je tady velká- se tam hned objeví podvodníci.Uvažujte logicky-kdyby už nějaká firma potřebovala domácí spolupracovníky,myslíte, že by je museli naléhavě hledat po celé republice-a ještě najímat a platit náborové zprostředkovatele?Zaměstnanci by si to rozebrali sami mezi sebou-a nikdo by se to ani nedozvěděl.Jistě i Vy sama byste znala někoho z rodiny nebo ze známých, komu byste to mohla dohodit, a byl by Vám ještě vděčný.Neplaťte nic podvodníkům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.