Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
CHtěl jsem se zeptat, že když bych si od někoho pujčil ale bez žádného dokladu..a kdyby pak po mě tyto peníze chtěl ale nemá žádný doklad o tom musím je vrátit? i přesto že si vezme právníka? stačí mu třeba že to někdo dosvědčí? a nebo to musí být písemné?
Děkuji za radu
Protože jsi slušně vychovaný člověk, tak samozřejmě musíš. Pokud se zachováš jako lump, tak se tvé taktice přizpůsobím a najmu si svědků, kolik budu chtít. A ti mi dosvědčí, že půjčka byla 10x větší. Nebo nějaké vymahače a ti z tebe dostanou i to, co jsi v životě neměl.
Nikde není stanovena povinná písemná forma pro půjčku. Vrátit peníze podle zákona musíš. Snad se neplánuješ zachovat jako svině?
I svědkové se samozřejmě berou jako důkaz. Vše by záviselo na konkrétních okolnostech a na posouzení soudce.
to je tak, že si odemě půjčil kámoš,ale nikde jsme to nenapsaly, protože jsem mu věřill..a ted mi to nechce zaplatit zpátky děláto asi kolem 60 000Kč...jenže při předání jsme byly samy a jen jsme jako před kámoši o tom mluvily a proto se ptám
No to je pěkný kámoš :D Poptej se lidí, co jste před nimi o tom mluvili, jestli ti to někdo dosvědčí, s tím (těmi) co ano, zajdi za dlužníkem a oznam mu, že jdeš podat trestní oznámení. Na nic nečekej a jednej. Jak mu skočíš na sliby, budeš jen a jen čekat ...
Jo, jak říkal nějaký známý člověk: Chceš-li ztratit přítele, půjč mu peníze!
Pokud ti je vysloveně nechce vrátit, vyzkoušej se domoci písemného uznání dluhu pomocí malé lsti.
Například mu napíšeš a pošleš dopis do vlastních rukou, ve kterém uvedeš řekněme něco takového:
"Vážený A.B.,
dne X.Y.ZZZZ jsem Ti půjčil 120.000Kč, tímto dopisem Tě vyzývám abys mi tuto sumu vrátil do tří dnů od doručení této výzvy."
Ta suma je tam záměrně uvedena vyšší. Pak by se mohl nechat nachytat v tom, že ti odepíše, že ve skutečnosti si mu nedal 120 ale pouze 60 tisíc a to stačí ako písemné uznání dluhu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.