Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
V únoru 2010 mi zemřel manžel.Mám 3 děti ve věku 11,13 a 18 let,které se soustavně připravují na budoucí povolání nebo chodí na základní školu.Já jsem od roku 2004 nezaměstananá,tudíž neuplatňuji nárok na snížení daně za děti.
Může si tento nárok uplatnit můj přítel s kterým žiji ve splečné domácnosti a navíc s ním v současné době šekám dítě? Může si uplatnit něco i na mojí osobu?
Děkuji moc za odpověď Ivana
pokud je váš přítel pouze přítel, tak na vaše děti ani na vás si slevu na dani uplatnit nemůže. až se vám narodí společné dítě, tak na to si uplatnit moct bude. pokud bste zauvažovali o svatbě, tak jako váš manžel by si mohl uplatnit slevu i na vaše děti a i na vás (pokud byste splnila podmínky pro vyživovanou manželku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.