Prosím vás je normální že když se s manželem pohádáme tak mě dokáže nazvat těmi nejhoršími nadávkami jaké pro ženu jsou? Já jsem uražena a oplacím stejně ale volím trochu mín vulgární slova jsem přece dáma. Bohužel až po svatbě jsem zjistila, že je to cholerik a jeho nálady jsou dost nevyzpytatelné, nikdy nevíte co ho zrovna naštvě. Dokáže mě sprdout opravdu kvuli hrozným blobostem. Myslím, že si neváží toho co má. Takový život mě ničí. Máte někdo s takovým chováním zkušenosti připadá mi, že se to s věkem zhoršuje. Děti jsou malé a zatím ho zbožňují. Mam zachovat rodinu a trpět nebo to risknout a i za cenu rozvodu typu válka Roseových a odejít? PS: Není to každý den ale i pro mě i tak dost často.
a je ta sitauce natolik vyhrocená, že je na místě zvažovat rozvod? Možná by bylo lepší si zkusit o tom, že je to na Vás moc, promluvit s manželem a zkusit navštívit manželskou poradnu... Rozvod je přeci jen dost radikální řešení...
Na povahu ma velky vliv strava. Je o tom zminka ve filmu Supersize Me, kde jedna stredni skola pro problemovou mladez zavedla organickou stravu a vysledky byly prekvapive pozitivni. Doporucuji proto varit rodine co nejvic z cerstve zeleniny, nejlepe pestovane svepomoci, a naopak maximalne omezit polotovary, junk food, cukr a umela sladidla. Kazdy, kdo se stal vegetarianem, potvrdi, ze se za par mesicu celkove zklidnil.
Ahojky,mám taky takovýho doma,ale naštěstí se mi podařilo ho převychovat.Byl taky neskutečně vulgární a výbušný,prskal kvůli všemu.Jak nebylo po jeho,tak bylo zle.Urážel mě před lidmi na veřejnosti,shazoval mě před kamarády,bylo to strašný.Ty máš akorát problém že jsi vázaná dětmi.Já to vyřešila rozchodem,poté začal fňukat že se změní a že mě moc miluje.Tak jsem tuto proceduru opakovala asi 3x až se opravdu změnil.Ale hlavně jsem začala být více sebejistá a přestala si od něj všechno nechat líbit.Už není tak výbušný ale má ještě hodně vad co se týče správného partnera,proto už asi moje láska k němu uhasla,ale cítim se zase jako člověk a ne jako ubožák který je k ničemu.Být tebou,tak trochu na něj přitvrdím,jestli tě miluje,změní se, a jestli se nezmění tak o tebe nestojí.Tak začni myslet na sebe!Ať ti vše dobře dopadne.
Rozhodně souhasím se všemi předešlými odpověďmi ale musím dodat..je hezké myslet na sebe a nebo naopak brát ohledy na děti..vždycky je to složitější nesmíš zapomenout že jak děti porostou uvidí jak se k tobě chová a nebude jim to dobrým rodným vzorem...kluci jednou budou mít tendenci se k ženám chovat stejně a děvčata budou mít sklony žít s podobnými partnery,a nebo pokud to nemají v povaze časem mohou jeho velmi silně začít nenávidět a tebou opovrhovat..udržet rodinu za každou cenu nemá smysl pokud její jádro není zdravé..rozhodně si sním o tom promluv a pokud se nebude snažit ovládat a pokročit dál k lepšímu životu pak je na místě se rozejít.Hodně štěstí
Cholerik proste vystartuje a v tu chvili kolem sebe kope a vubec si to neuvedomuje...a nejhorsi, co muzes udelat, je odpovidat mu a popichovat ho (ani to nemusi myslet spatne, ale kdyz uz jednou do toho kola nabehne, tak se to jen zhorsuje...u zeny je to varianta hysterka Mam cholerickeho tatinka, a ja a mamka jsme v pohode - tatinek kvuli kdejake drobnosti vystartuje, krici a beha po strope, a na to je jedine spravne reseni neprilevat oleje do ohne, nehadat se s nim (bo by se stejne branil protoze v tu chvili neni schopny normalne uvazovat) a pockat...a teprv az se uklidni, tak se ho zeptat, co mel na mysli. V takovem pripadku mu zachvat vzteku malokdy vydrzi dyl nez par minut. Problem byl se sestrou, ktera je po nem - ti na sebe kriceli celkem fest az do doby, nez tata (ponevadz je precejen starsi a za tech 60 let uz se sebou jakztakz umi zachazet) praskne dvermi a jde se uklidnit pri venceni psa. Takze pokud je problem jenom v manzelove vybusnosti a jinak je v pohode, tak to zkus v klidu ustat a nechat tu zlou energii projit kolem sebe pryc a rozhodne mu ji nevracet - a az bude klidny, tak s nim (klidne a byz vycitani!) zkusit pohovorit na tema, co ze se mu nelibilo - za to, ze je cholerik, fakt nemuze, tak se zkus neurazet Jestli je vas vztah jinak v pohode a nic si na tobe nezkousi dokazovat, tak ho to mozna samotnyho mrzi, akorat ze vetsina akcnich borcu by si radsi prokousala zily nez v hadce ustoupila A ta varianta s upravou diety dava smysl, cim vic masa a cukru, tim vic agresivity...nebo si zkuste nejakou poradnu, no.
leisha*
A jeste me napadlo - s vekem se to obvykle u vetsiny lidi zlepsuje. Zhorsuje se to tim, ze se oba ty hadky vic a vic ucite a uz vam to nabiha reflexivne...
Každý se k Tobě bude chovat přesně tak, jak mu dovolíš... a v tom, jak ostatní přistupují k nám, se odráží, jak k sobě přistupujeme my sami.. Dej mu najevo, že tehle přístup se Ti nelíbí a nehodláš to tolerovat.. ale rozhodně bych mu neoplácela stejnou mincí... tím se jen snížíš na jeho úroveň.. Nehnala bych se hned do rozvodu, ale dala bych mu jasně najevo, že tohle nepovažuješ za normální, natož spokojený partnerství...
Ahojky, plne s Tebou soucitim a chapu, jak se asi citis. Bohuzel mam takoveho pritele a je to nekdy fakt des. Muj problem je ten, ze ho miluju a neumim se s nim rozejit, i kdyz po mne treba hazi mym oblecenim, nekdy je dost surovej a uz na me treba v byte i vylil celou flasku vody. Uz jsem se s nim chtela kolikrat rozejit, ale vzdycky se vratim, a to je asi chyba. Uz jsem mu to nekolikrat rikala, ze to delat nemuze a on rekl, ze to chape, ale ja si to nemyslim. Hadame se kvuli tomu skoro kazdy den a ja netusim, jak dlouho to jeste vydrzim. Velice rada bych ho nejak predelala, ale vim, ze nekoho predelat je ukol asi nad lidske sily. Preci jenom, kdybyste nekdo mel par rad, velice rada je uvitam a asi nejen ja, ale i dalsi, kdo ziji s choleriky. Tobe Iivanko preju hodne stesti a doufam, ze to vyresite nejak jinak nez rozvodem. Moc to Tobe a Tvym detem preju. Mej se moc krasne, papa
yurek*
S prominutím jste naprosto pitomá. Dopadnete jako Neffova dcera, pokud se nevzpamatujete včas. Ale kdo chce kam... Tomu není pomoci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.