Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Další práce při zaměstnání po pracovní době.

Od: honza123* odpovědí: 9 změna:

dobrý den,

Zaměstnavatel nám chce dát smlouvu na další práci. Má se to týkat je pár dnů. Nejde o žádný dodatek, ani práce navíc v pracovní době ani o přesčasy. Jde o další práci vykonávanou po pracovní době. Tato práce nemá nic společného s tím co dělám. Hrozí mi nějaký postih, když jim tuto smlouvu nepodepíši?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Jediný postih, který ti hrozí je ten, že upadneš v nemilost a až práce nebude a bude se propouštět, tak budeš na řadě mezi prvními.To je dnešní realita.

marenka*

Naprostý souhlas. Copak je takový problém, těch pár dnů vydržet? Já osobně bych byla i ráda. Každá koruna se hodí.

honza123*
hodnocení

jenže já na tu dobu mám už jinou práci bokem, která je mnohem lépe placená a za lepších podmínek. Tady nejde o těch pár dní. problém je v tom jednání, které kolem toho jsou. Zaměstnavatel neplatí ani přesčasy, když je potřeba něco udělat navíc, přikazuje to ani nepožádá. S to se týká i této smlouvy. Nařizuje, nežádá.

ladinpraha*

Takovéhle jednání je bohužel naprosto běžné a s nějakými zákony nemá nic společného. Jediná možnost je vysvětlit si to se zaměstnavatelem. Ale odpověď většinou zní "jestli se ti to nelíbí, tak tě tady nikdo nedrží".

honza123*
hodnocení

no jo, jenže tohle není v rámci hlavního pracovního poměru. Tohle bude práce po práci, která s tím nemá co společného. A pokud bych tohle nepodepsal, Tak mě nemůžou vyhodit? Vím, že je to běžná praxe "jestli se ti to nelíbí, tak tě tady nikdo nedrží".

chlupatependolino*

Vyhodit vás za nepodepsání další smlouvy nemůžou, ale můžou si vás "označkovat" jako dalšího v pořadí na vyhazov, až vás na něčem nachytají.

marenka*

Honzo, zákoník práce je zákoník práce. Ale opravdu to v praxi vypadá tak, že své právo začnete užívat většinou až jako vyhozený, či propuštěný. Neznám jediného člověka, který by kdy u soukromníka čehokoliv dosáhnul. Snad jen toho, že soukromník jej dostal k tomu, že si ten člověk dal výpověď jaksi sám. *zed* Tímto se hluboce omlouvám těm, kteří jsou slušní. *modla*

honza123*
hodnocení

bohužel se nejedná o soukromníka, ale o státní firmu. Pozice na které pracuji se těžko obsazuje. přede mnou to zkusili asi 3 lidi a vydržely tam max 14 dní. Než se někdo zaučí trvá to min půl roku.

marenka*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]