Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ověřit zda cízí osoba, dlužník nezemřel?

Od: petr123* odpovědí: 2 změna:

Dostal jsem se do zvláštní situace. Jeden můj klient mi dluží jistou část peněz - neuhradil mi fakturu za dodané zboží. Dlouho jsem z něj nemohl dostat žádnou reakci, potom jsem se náhodou dozvěděl že údajně leží na JIP s vážnými problémy (dostal se tam ale až v době, kdy faktura byla dávno po splatnosti). Nicméně od té doby nemám už reakci žádnou a s ohledem na jeho možný teoretický stav se obávám, zda ten člověk dokonce nezemřel.

Nejde mi o to vymáhat tu částku po případných dědicích, zas o tak velkou částku nejde, ale potřeboval bych ověřit zda se mi dlužník jen nezapírá. Napadá Vás nějaký způsob jak to ověřit? Ověřit to jen tím "zda je doma" nepomůže, i v době před údajnou hospitalizací na JIP často a dlouhodobě pobýval mimo republiku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Pohřební služba, na obci, evidence obyvatel (otázka, zda toto sdělí). Co dopisy? Hledat na hřbitově.

polinek*
hodnocení

0x

na matrice ,,vy nemáte jeho bydliště? tak i sousedů

doplněno 18.01.11 14:40:

,,a pokud zemřel,tak dědici by měli vámm tu částku uhradit dědí se aktiva i pasiva...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]