Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušit nebo pozastavit živnostenský list?

Od: jirka10* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.

Pracuji pro OVB a jsem jeden z myslím si mnoha, kterým se prostě nezadařilo a chci u nich dát výpověď.

Jak mám pořešit živnostenský list, který jsem si kvůli tomu založil?

Mám ho zrušit, nebo pozastavit?

Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Doporučuju pozastavit. Dnes to jde na 99 let, takže žádný prodlužování, a kdybys chtěl za 10 let pokračovat v něčem podobným (nebo ho využít k další činnosti, co na něj lze dělat), tak jen zrušíš pozastavení a to vše zdarma. Když ho zřušíš, budeš platit znova poplatek. Já ho mám pozastavený už 8 let a v pohodě.

au1

mně ho v roce 2007 pozastavili na 10 let, prý to na dýl nejde... předtím to bylo tuším dokonce max 2 roky, jste si jist těmi 99 lety? Případně, pokud je momentálně pozastaven, jde toto pozastavení prodloužit z 10 na oněch 99 let nebo je potřeba alespoň na den obnovit, a pak znovu zažádat o pozastavení?

ladaadal*

Ano jsem si jist. Kdysi to bylo na dva roky a jen dvakrát, pak buď obnovit nebo zrušit. Dnes to jde na 99let. Jestli to jde prodloužit nevím, to by ses musel zeptat na úřadě.

buss

No ale zákon říká, Doba pozastavení živnosti nesmí být delší než 1 rok.

daniell*
hodnocení

2x

dnes ho chctete zrušit ale co třeba za 9-10 let nebo třeba i dřív se může vyskytnout skvělá šance a vy můžete ŽL jen obnovit a nemusíte si dělat nový a platit za nový takže určite si jej jen pozastavte i kdyby jste už nikdy neměl začít " co je doma to se počítá " ;)

buss
hodnocení

0x

.ŽO pozastavit, přerušit činnost. Zajít na ŽÚ a využít jednotného registračního formuláře, dostanou to i další instituce (samotnému ŽÚ není třeba hlásit) ale těm istitucím ano.

doplněno 13.12.12 14:27:

Doporučuji si přečíst žz, ono je rozdíl mezi pozastavením a přerušením. Nebo tam přímo zajít a pobavit se o tom, ideální!. ŽÚ může také sám zrušit.

hodnocení

0x

Souhlas s ladalada, já mám ŽL rovněž pozastavený na 5 let, ale jak řekla úřednice, jde to až na 99 let. Takže doporučuji pozastavit, obnovit ho můžete vždy, a nic Vás to nebude stát.

Určitě se vyplatí ho jen pozastavit. Při dražších nákupech se občas slušný obchodník zeptá jestli máte ičo a na to konto se dá vždycky nějaká kačka ušetřit. Jestli je žl. pozastavený nikoho nezajímá ;)
standa1*

stačí jen pozastavit na 5 let a pak stačí jen zajít a prodloužit pozastavení.Návštěva ž.úřadu na cca 5min, pokud živnost zrušíte absolvujete v případě obnovení celé kolečko papírování vč. poplatku znova.

ladaadal*

A proč pozastavovat na5 let, když to jde na 99 a v případě potřeby zrušit pozastavení? To nějak nechápu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]