Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akné

Od: petramusilova odpovědí: 8 změna:
Prosím o radu. U pusy se mi začal dělat boláček, z prvu vypadal nenápadně, občes se mi nějaký objeví, když ho vymáčknu, vždy se po aknekoloru do tří dnů zahojí. Tentokrát to trvá více jak týden a je to spíš horší. Vymáčknout nejde, myslím že jsem ho spíše zatlačila a dost to dolí, nehledě na to,že to vypadá hrozně. Myslíte že místo aknekoloru mám použít spíše framikoinovou mast?Abych tomu neublížila ještě více?Děkuji za všechny odpovědi předem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hm, problém, který jsme si nějak užili asi všichni. S tím použitím uvedené masti bych byl opatrnější, vyžaduje pravidelnou několikadenní aplikaci. Spíš bych doporučil střídmost v životosprávě - např. vynechat veškeré pikantní složky, počínaje hořčicí a konče lahodnými kyselými okurčičkami...
petramusilova
hodnocení

Promiňte, vážně nejsem patnáctiletá puberťačka, je mi 29 a tento problém se u mě objevuje asi jednou za třičtvrtě roku. Dnes jsem ale do toho oravdu asi chytila zánět, cítím to i ze vnitř pusy jazykem, že je to zapálené a spíše bych potřebovala poradit s tou mastí, teď jsem se dozvěděla, že by snad pomohla černá mast, jmenuje se Ichtoxyl, myslíte prosím tedy, že bych ji mohla použít? Děkuji a zdravím.
jaja28*
Na Ichtoxyl spousta lidí nedá dopustit. Je to opravdu velice účinná mast. Její použití by vám mohlo pomoci. Ve vašem případě bych se ji nebála použít a vyzkoušet.
Pokud vřed (nevím jak to lépe nazvat) pociťujete na povrchu i uvnitř dutiny ústní, navštivte opravdu kožního lékaře - neváhejte ani chvilku, věc by se mohla stát chronickou!

tomina*
hodnocení

0x
Mě je dvacet a akné mám od 13 let,takže jsem prošel i drastickou léčbou Roaccutanem. Na tu a tam vyskytující se boláček vám mohu doporučit vše co ho vysuší,takže klidně i zubní pastu. Z medikamentů je nutné navštívit kožního lékaře,ale za to jsou velmi učinné:
ERYFLUID
FUCIDIN mast
zinková pasta

lili*
hodnocení

0x
Tak předně záleží na tom z čeho se ti pupínky dělají. U někoho je to alkoholem nebo čokoládou u jiného to mohou být hormonální problémy. Vzhledem k tomu, že se ti akné tvoří kolem pusy, může to mít za následek podráždění z líbání s vousatým přítelem*hi*
Jinak můžu z vlastních velice dobrých zkušenosí doporučit vodičku ZINERIT, kterou ti ale musí předepsat kožař nebo antikoncepci na pleť, pokud je problém hormonální, účinek se pozná až po 3 měsících užívání. Taky je velice důležitě se nestresovat a pít hodně vody. A hlavně si na ty bolavé nešahej nemačkej je, nebo se ti to zhorší a rozleze pocelým obličeji. Hodně štěstí.

jabraka*
hodnocení

0x

Hlavně se vyhni reklamním radám různých výrobců"přístrojů",používajících různé "přírodní" principy,"galvanický" proud a další nesmysly.Nejlépe ti pomůže lékař.Pokud je defekt ojedinělý,zkus použít jednoduchý recept-borovou mast,v lékárně za několik korun.

Používám ji na podobné abscesy po celém těle,včetně oparů.Funguje i na slabší formu hemoroidů.

JABRAKA

boann*
hodnocení

0x
Nekterym lidem pomaha treba kosmetika z konopi... :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]