Prosím o radu. U pusy se mi začal dělat boláček, z prvu vypadal nenápadně, občes se mi nějaký objeví, když ho vymáčknu, vždy se po aknekoloru do tří dnů zahojí. Tentokrát to trvá více jak týden a je to spíš horší. Vymáčknout nejde, myslím že jsem ho spíše zatlačila a dost to dolí, nehledě na to,že to vypadá hrozně. Myslíte že místo aknekoloru mám použít spíše framikoinovou mast?Abych tomu neublížila ještě více?Děkuji za všechny odpovědi předem.
Hm, problém, který jsme si nějak užili asi všichni. S tím použitím uvedené masti bych byl opatrnější, vyžaduje pravidelnou několikadenní aplikaci. Spíš bych doporučil střídmost v životosprávě - např. vynechat veškeré pikantní složky, počínaje hořčicí a konče lahodnými kyselými okurčičkami...
petramusilova
Promiňte, vážně nejsem patnáctiletá puberťačka, je mi 29 a tento problém se u mě objevuje asi jednou za třičtvrtě roku. Dnes jsem ale do toho oravdu asi chytila zánět, cítím to i ze vnitř pusy jazykem, že je to zapálené a spíše bych potřebovala poradit s tou mastí, teď jsem se dozvěděla, že by snad pomohla černá mast, jmenuje se Ichtoxyl, myslíte prosím tedy, že bych ji mohla použít? Děkuji a zdravím.
jaja28*
Na Ichtoxyl spousta lidí nedá dopustit. Je to opravdu velice účinná mast. Její použití by vám mohlo pomoci. Ve vašem případě bych se ji nebála použít a vyzkoušet.
Pokud vřed (nevím jak to lépe nazvat) pociťujete na povrchu i uvnitř dutiny ústní, navštivte opravdu kožního lékaře - neváhejte ani chvilku, věc by se mohla stát chronickou!
Mě je dvacet a akné mám od 13 let,takže jsem prošel i drastickou léčbou Roaccutanem. Na tu a tam vyskytující se boláček vám mohu doporučit vše co ho vysuší,takže klidně i zubní pastu. Z medikamentů je nutné navštívit kožního lékaře,ale za to jsou velmi učinné: ERYFLUID FUCIDIN mast zinková pasta
Tak předně záleží na tom z čeho se ti pupínky dělají. U někoho je to alkoholem nebo čokoládou u jiného to mohou být hormonální problémy. Vzhledem k tomu, že se ti akné tvoří kolem pusy, může to mít za následek podráždění z líbání s vousatým přítelem Jinak můžu z vlastních velice dobrých zkušenosí doporučit vodičku ZINERIT, kterou ti ale musí předepsat kožař nebo antikoncepci na pleť, pokud je problém hormonální, účinek se pozná až po 3 měsících užívání. Taky je velice důležitě se nestresovat a pít hodně vody. A hlavně si na ty bolavé nešahej nemačkej je, nebo se ti to zhorší a rozleze pocelým obličeji. Hodně štěstí.
Hlavně se vyhni reklamním radám různých výrobců"přístrojů",používajících různé "přírodní" principy,"galvanický" proud a další nesmysly.Nejlépe ti pomůže lékař.Pokud je defekt ojedinělý,zkus použít jednoduchý recept-borovou mast,v lékárně za několik korun.
Používám ji na podobné abscesy po celém těle,včetně oparů.Funguje i na slabší formu hemoroidů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.