Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rád bych se zeptal, mám byt na hypoteku, jelikož jsme se rozesel s přítelkyni, byt jsem dal jiným lidem kteri za me spláceji hypoteku vše zákonne.Ale přišel mi dopis ohledne dane z nemovitosti, bývala majitelka nezaplatila a já jakozto nový majitel to musim za ni zaplatit.pak jí muzu prý dát k soudu. jelikož jsem tedka bez práce platit to nemůžu.Našel jsem smlíouvu kde je vedená i moje býv.pritelkyne jako učastnice uveru.Musí to zaplatit ona kdyz ja nebudu moc?jak to je?Ona s ena mě vyprdla a myslí jsi že je z toho venku.děkuji
Bez konkrétních informací nelze poradit! Jaký dopis? Od kdy jste majitelem a zda jediným nebo jako spoluvlastník? Nepleťte dokupy daně a úvěr.
Není možné, že si pletete daň z nemovitosti a daň z převodu nemovitosti? (nejsou hrušky totéž co jablka...).
Pokud se jednalo o daň z PŘEVODU nemovitosti (řádově zřejmě desetitíce korun), platí ji prodávající, vy jako kupující jste ze zákona ručitelé. Takže pokud jste si nepohlídali v kupní smlouvě, aby ji bývalá majitelka zaplatila, a ona ji nezaplatila... je v očích finančního úřadu dlužníkem kupující = ten kdo je uvedený v kupní smlouvě jako kupující.
To znamená, pokud jste kupujícím v kupní smlouvě uveden jenom vy, platíte vy a pak můžete bývalou majitelku žalovat (s naším soudnictvím to je na několik let)... Pokud jste v kupní smlouvě uvedeni jako kupující oba - vy i vaše bývalá přítelkyně, platíte každý polovinu a pak můžete spolu nebo každý zvlášť bývalou majitelku žalovat. Není podstatné, co máte ve smlouvě o hypotečním úvěru. V každém případě co nejdříve na finanční úřad a domluvit splátkový kalendář, tohle není sranda!
Pokud se jedná o daň z nemovitosti (řádově stovky korun), platí ze zákona ten, kdo byl majitelem k 1.1. příslušného kalendářního roku - zjednodušeně řečeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.