Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpocet dani na hypoteku na dům manželky

Od: ivlisek odpovědí: 5 změna:

Dobry den, mam takovy problem, moje manzelka vlastni dum ktery dostala darem pred nasi svatbou, ja na nej mam hypoteku, lepe receno uver ze stavebniho sporeni na rekonstrukci. Jelikoz je manzelka na materske, nemuze uplatnovat tuto slevu na dani a me v praci rekli ze musim byt majitelem domu. Bohuzel v techto dnech teprve vyrizujeme deleni domu. Nevite jak by to slo vyresit abych to vraceni dani dostal? Smlouva je na manzelku a ja v ni figuruji jako spoludluznik a platce. Penize odchazeji z meho uctu! dekuji za odpovedi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

5x

Pokud v domě vy nebo manželka bydlíte, máte vyhráno. V práci řekněte, ať si nastudují Zákon o dani z příjmů §15 odst.3 písm. e) a odst.4.

Jedná se rekonstrukci, čili změnu stavby, takže písmeno e) z odstavce 3. A dále z odstavce 4 vyplývá, že u předmětů bytové potřeby vyjmenovaných v písmenu e) se vlastnictví nevyžaduje, stačí když ho užíváte k trvalému bydlení (nebo manželka, děti, rodiče, ...)

:)

ivlisek
hodnocení

Snad mate pravdu! Uver ze stavebniho sporeni mame za ucelem udrzby a opravy domu, tak snad tim mysli rekonstrukci. Ja i manzelka mame v tom dome trvale bydliste a bydlime tam.

lui*
hodnocení

1x

Jenom pro doplnění. S manželkou máme hypotéku každý polovinu. A protože ona nemá díky malým příjmům co odečíst, tak uplatňuji slevu já za oba.

Ještě bych se u této otázky přiživil. Slyšel jsem(agentura JPP), že prý je tato sleva na dani zrušena od letoška. Já si myslím že až od příštího roku, ale vůbec nevím jak to dopadlo. Zrušili nakonec tuto úlevu nebo ne? Pokud ano, od kdy? Děkuji.

paaja*

Je to opravdu jen JPP. Přišel s tím v létě Kalousek a bylo to hodně medializováno. Zatím ale není na světě ani návrh na novelu zákona.

lui*
18.01.11 17:39

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]