Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z evidence na ÚP, vs problém hmotná

Od: chose54 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den protože jsem mladej a blbej, byl jsem vyřazen z evidence na ÚP.

Jednoduše jsem si zapoměl kartičku a datum schůzky napsal špatně, spíše přeslechl, dostavil jsem se v daný den na schůzku ale bylo to přesně o měsíc později.Dopis o vyřazení mně zaslaly osobně, bohužel mně nic nedošlo.Na ÚP mně řekly at si dopis vyzvednu a že na něj mohu reagovat, byl jsem na poště a tam dopis není,m prý se vrací zpětně.

Problém, za bolbost se platí a namlel jsem si tzv.hubu.Problémem je ale to že jsem nezaměstnaný, máma a táta jsou po úraze, máma v pracovní neschopnosti a táta má po autohavárii za kterou nemůže 3.invalidní stupeń.

Pobíráme hmotnou nouzi kde se počítá celá rodina.Na úřadě kvůli této nouzi čekají na doložení mé kartičky.Myslíte si že otec a matka dostanou hmotnou nouzi i beze mně?Nikde jinde nepracují.

Doma jsem dostal vypucováno, je mně 21.a dobře mně tak.Nejradši bych se zahrabal.Sice jsem si našel brigáda le jediná záchrana pro mně bude najít si rychle práci.

Pojištovně budu platit 1080,-Kč, to jsem si vyhledal.Problémem je to že nemám v ruce dopis o vyřazení a máma potřebuje nějaký doklad.Na ÚP jseöu docela neochotný a arogantní pracovníci.

Myslíte si že když jse mdopis neobdržel že mně vystaví potvrzení o vyřazení na ÚP ke dni ... ...?

I přestože je teprve zahájeno řízení s mojí osobou.? Dále mně zajímá zda hmotnou nouzi jako rodina dostaneme úplně celou, nebo jestli mně bude odebrána, kvůli tomuto vyřazení.

Jsou to patýlie a problémy.Děkuji za rady, potřebuji nějakým způsobem doložit kvůli hmotné nouzi pro rodiče vyřazení, pošta tvrdí že dopis byl odeslán zpátky, úřad práce že je na poště.

Poté potřebujivědet jak to je s hmotnou nouzí zda máma a táta jí dostanou a budou posuzováni bezemně, nebo zda jí dostanou i za moji osobu přestože jsem byl vyřrazen.

Děkuji mám z toho guláš.Kterékoliv rady uvítám.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, zajděte si na úřad práce a zažádejte o potvrzení, že jste byl vyřazen. Jinak si myslím, že pokud jste vyřazen, hmotnou nouzi nedostanete. Vaši rodiče ji ale určitě dostanou. Můžete si samozřejmě dojít na úřad práce, odbor hmotné nouze, a zeptat se jaké máte možnosti. Tam by Vám to měli vysvětlit. Měl by jste tam naklusat hned teď v pondělí, abyste to ještě stihl před vánoci a koncem roku.

prace
hodnocení

0x
Dobrý den,hlavně si pohlídejte taky tu drav.pojištovnu.Jak už jste psal, je to ta částka pro OBZP-ale musíte jim to na zdrav.pojištovně ohlásit,je tam nějaký termín-pohlídejte di to,umí být pak nepříjemný...at nemáte další problém a výdaje.
Přeju Vám at brzo najdete práci, vím není to lehké, syn taky po škole nenašel práci, tak šel makat na rok do Anglie a když se vrátil,tak vzal práci sice málo ohodnocenou12 tis.bere a je tam pořád,má strojní průmku a rok angličtiny na jazykovce.Hledá u té práci další,nevzdává to a víkendech občas brígádníčí.
Drží palce!

iz*
hodnocení

0x

Limoska má pravdu: pokud jste byl z ÚP sankčně vyřazen, nejste osobou v hmotné nouzi.

Zajděte si co nejdříve za svou zprostředkovatelkou, případně na právní oddělení své pobočky ÚP a nechte si vytisknout duplikát nepřevzatého dopisu.

Jestliže s Vámi bylo teprve zahájeno správní řízení, nepotvrdí Vám podle mne ÚP vyřazení z evidence, protože budete z evidence vyřazen až po skončení správního řízení).

Do správního řízení máte právo zasahovat. Můžete navrhovat a předkládat důkazy, doplňovat informace, případně učinit osobní nebo zaslat písemnou výpověď.

"Základní poučení uchazeče o zaměstnání"stáhnete ze stránky (Portál MPSV, formát PDF, 75 kB).

doplněno 29.12.12 13:11:

Přímý odkaz ke stažení (formát PDF, 248 kB):

Základní poučení uchazeče o zaměstnání

chose4554
hodnocení

Děkuji za rady.

Problémem je to že otec který má invalidní stupeň pobírá hmotnou nouzi.jsme právě před vyplatním termínem hmotné nouze a právě proto naši potřebovaly (dnes) kartičku od Úp kterou si na úřadě okopírují.

Kartičku mně zabavily, dopis o ukončení nemám a duplikát o psrávním řízení nebude asi dostatečný.

Nevím jak vyřešit problém kdy potřebuji bu´d doložit na úřadě kvůli hmotné nouzi rodičů bu´d to že jsem na pracovním úřadě, anebo doložit to že jsem byl vyřazen, když je teprve zahájováno řízení s mojí osobou.

Bude to problém protože se každá rodina na hm.nouzi posuzuje jako celek, všechny osoby v bytě.

iz*

Zajděte si tam, duplikát bude stačit jako potvrzení o zahájení správního řízení.

Nebude podle mne stačit místo potvrzení o evidenci nebo vyřazení z ÚP. Je tedy možné že bude výplata pomoci v hmotné nouzi pozastavena a následně doplacena zpětně.

Určitě ale "nezaspěte" a pokuste se s právním oddělením jednat (jednání s jeho zaměstnanci bývá rozumnější než se zprostředkovatelkami).

doplněno 13.12.12 20:59:

Oprava: ... možné, že ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]