Nejste přihlášen/a.
ahoj, ani po půl roce léčby depresí, soc. fobie a paniky mi pořád nic moc nepomohlo (kromě utlumujících léků) které ale taky nejsou spolehlivé...
před měsícem v prosinci, jsem přerušil i studium a začal chodit k psychoterapeutovi, ale i tak mám pořád stejné pocity..
Jakoby se všecko čím dál víc prohlubovalo, když se mám s někým sejít (přece jen někdy nehci být sám) tak se rozklepu a začnu mít ty nejhorší pochybnosti, ovšem ne o sobě ale o tom druhém... začíná mě napadat co všecko asi dělá nebo co dělal do teď a tak se mi postupně doslova zhnusí až z toho mám strach a radši nikam nejdu..Tohle se stává i když vyjdu ven z bytu, najednou jako bych byl vystavený světu.. asi to neumím dobře popsat
často přemýšlím o nejjednodušší sebevraždě, ale zatím nemám sílu to realizovat.. (naštěstí..asi, ikdyž...)
protože se prostě cítím na nic, budoucnost už ani nechci vidět dobře, spíš si představuju který rok zemřu..
Skončí tohle někdy pomocí nějakých léků nebo je nakonec nejlehčí řešení skončit to sám? děkuju za odpovědi...
andyo, moc s vámi cítím, lituji vás, ale pomoci vám nedokáže nikdo. Chce se mi napsat, že jen vy sám, ale asi to není tak jednoduché. Kdyby to šlo, nebylo by třeba psychiatrů a psychologů a psychoterapeutů. Ale nejde to. A vy máte strašný život. Jste vlastně svým vlastním vězněm. Nedokážete si své vězení odemknout sám. Zámek je jen z vnitřní strany. Zvenku je jen malá dírka, kterou se někdo snaží podat vám klíč. Ale odemknout musíte sám.
Nemohu vám poradit, abyste se třeba zatočil na patě a plivl přes pravé rameno. A bude dobře. Sám víte, že to tak nefunguje.
Ale víte, když se ke mně blíží nějaký průser, začnu rychle přemýšlet, co dobrého mi přinese. A když nastane, tak jsem vlastně ráda, protože už vidím mnohem více ta pozitiva. Nemohl byste se pokusi nacházet na tom, čeho se bojíte také něco dobrého, co vám udělá radost, potěší vás. Pokuste se o to, aspoň chviličku.
Přeji vám sílu přijmout to, co nemůžete změnit a sílu změnit to, co změnit můžete. A moudrost odlišit jedno od druhého (sv.František)
Zkuste si o svých pocitech popovídat s psychoterapeutem. Zmiňte se mu o tom, že máte pocit, že léky na vás neučinkují. Pokud je berete méně jak 6 týdnů, tak se situace může ještě zlepšit. Pokud je berete již delší dobu, zkuste se zeptat jestli by pro vás nebyly vhodnější léky, nebo nějaká kombinace léků. Někomu zkrátka medikace nesedne.
Nevím, jakou psychoterapii konkrétně navštěvujete, ale hodně lidí má dobré výsledky s tzv. KBT (kognitivně-behaviorální terapií). Pokud jste se svou terapií na začátku, určitě pokračujte dál, výsledky terapie se neprojeví hned. U někoho to trvá déle a je důležité v ní pokračovat. Někdy je výsledek patrný třeba až po roce i více terapie.
Vím, že je to pro vás těžké období, které se jeví jako nezvladatelné a nekonečné, ale je důležité to nevzdávat.
Dobrý den, nebylo by lepší se objednat k lékaři-psychiatrovi? Přeci jen se jedná o nemocnou duši a bez správně zvolených léků se vy sám z toho asi nedostanete. Zvláště pak, máte-li sebevražedné myšlenky byste měl k psychiatrovi upalovat,co vám nohy budou stačit. Věřte, že na světě může být i krásně, jen je tomu třeba trochu pomoci.
andyo,,,nepochopila jsem dost vaše psaní co se vám spojuje s tímto člověkem,,co si představujete. ..co dělá?.A proč máte z nich strachNeměl jste někdy nepříjemnou situaci a toto vás byť v jiné formě pronásleduje? Já bych chodila na hypnozu,,,tam by vám to vymluvili,,vím o čem mluvím.
Ale na psychologa bych nedala nějak ,,více vám pomůže psychiatr.Není to žádná ostuda ,,chodí kolem nás spousta lidí o kterých to ani netušíme. Mám dobrou knihu Úzkost a strach pokuste se ji sehnat ,,je to starší knížka,třeba ji budou mít v antikvariátě. Máte určitý druh neurozy a ty dají se léčit. Potřebujete se na něco pořádně upnout ,aby vás to bavilo a pozapomínalo by se na vaše problémy! Pak to odezní jak to přišlo... Je to velká trýzeň ale jde s tím pracovat...Víte,a chce to vedle sebe mít člověka na kterého se můžete spolehnout a dává vám pocit jistoty.Aby chodil s váma zpočátku a pak začnete sám po zjištění ,že to zvládáte,,ale chce to čas a nevzdávat se a nemyslet na negativní věci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.