Nejste přihlášen/a.
Ahoj,chtěla bych se jen zeptat na jednu věc,co se týče UPC.
Měly jsme zřízené UPC v bytě,ze kterého jsme se po půl roku odstěhovaly.Zůstal nám modem.
Je pravda,že mi napsaly asi jeden dopis,kde chtěly modem vrátit,kdy se měl pojistit na částku 6tis. a poslat.
Boužel jsme to braly na lehkou váhu a odkládaly to až do dne,kdy mi přišlo zaplatit za modem a další výlohy okolo 20tis.
Naše chyba.
Psala jsem si o splátkový kalendář.Nabídly mi platit 3000Kč.Že mám zavolat a domluvit se.
Zajímalo by mě,když bych jim začala platit jen 1000Kč aniž bych jim volala,zda by byl nějaký problém?
Když by náhodou na to přišlo,tak se můžu přece poukázat,alespoň tím,že mám snahu platit a platím teda 1000Kč místo třech.
Více platit nemohu,jsem na mateřské.
Jen bych se chtěla ještě zeptat -přišlo to z Českého Inkasního kapitálu,kde je uvedena dlužná částka v určité výši a poslat na jeden účet a potom jsou tady uvedeny náklady za řízení, poslat zase na druhý účet.
Teď je otázka,zda teda kdybych alespoň platila těch 1000Kč,tak zda je to jakoby,,uspokojí,, a nebudou nás nahánět třeba exekucí...,ale nevím,jak je to s těmi náklady za řízení...
Prosím za radu..
Děkuji Moc
No vidím, že jste právem nepoznamenaná a myslíte si (nebo jste si dosud myslela), že veškeré Vámi zmiňované upomínky a výzvy k zaplacení včetně té částky 3 000,- Kč měsíčně byla nějaká srandička,že? Vážená Český inkasní kapitál je firma, které UPC již postoupil Vaši pohledávku k vymáhání. A teď budete uvažovat co se stane,když budete (upozorňuji: teprve budete?) platit jen 1000 Kč. měsíčně. Tak 1) si zjistěte u soudu (obvodní nebo okresní soud v místě Vašeho bydliště), zda na Vás byla podána žaloba 2) pokud nebyla podána, tak koukejte okamžitě 17. 1. 2011 kontaktovat Český inkasní kapitál, že chcete co nejdříve uzavřít písemnou dohodu o splátkách. Na kolik měsíčně to ukecáte, nevím, ale každopádně musíte akceptovat co si řeknou. Jinak to dají k soudu. O výši splátek rozhoduje věřitel, ne dlužník - kdyby to bylo naopak byl by to neuvěřitelný bordel. Ale pořád mi není jasné, kde se vzalo těch 20 000,- Kč navrch na nákladech řízení. o vypadá jako by to už proběhlo soudem a Vy jste ignorovala i soudní obsílky a rozsudek (nebo platební rozkaz) už je v právní moci. No nic, musíte se teď konečně rozhýbat - každopádně je to pro Vás velké poučení pro příště, Jo a jednu důležitou poznámku: Exekuce je možné jen na základě pravomocného rozsudku nebo platebního rozkazu soudu! Takže pokud už něco takového je, tak je třeba zaplatit nebo aspoň se dohodnout na porozsudkové dohodě o splátkách (tu však nemusí žalobce akceptovat) Takže závěrem začněte co nejrychleji tím krokem 1)
No uživatel jipik to shrnul velice přehledně a jasně. Pořád nechápu, jak se vám ta dlužná částka mohla vyšplhat až na 20 000,- Kč. Asi jenom zdůrazním, že opravdu nemůžete posílat tolik peněz, kolik vám zrovna z mateřské zbyde. Musíte posílat tolik, kolik si domluvíte s Českým inkasním kapitálem. Strčila jste hlavu do písku a místo toho, abyste zaslala modem poštou za stovku, zřejmě již proběhl soud (proto tak vysoké penále?) a další krok z jejich strany bude přirozeně exekuce. Tak vystrčte hlavu z písku a začněte splácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.