Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení u lékaře - potvrzení o platbě

Od: vmooonca* odpovědí: 8 změna:

Ahojte,chtěla bych se zeptat,jestli když půjdu k lékaři(obvodní,gynekolog,dětský)a nebude to prventivní prohlídka a zaplatím mu 30 korun,jestli mi musí dát nějaké potvrzení o zaplacení nebo nemusí.Díky za odpověď.:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Lékař (většinou ale jeho sestra) je povinen vystavit doklad o zaplacení.
vmooonca*
hodnocení

No ale ptala jsem se už více lidí a nic jim nedali,přece by to měli dávat automaticky a ne až jim někdo řekne že chce doklad.
No, on ten doklad je dost důležitý. Na jedné straně by mohl lékař vyžadovat poplatek znova (s tvrzením, že mu pacient v den návštěvy nezaplatil), pacient by jindy naopak mohl tvrdit, že zaplatil, ačkoliv by to nebyla pravda... a na to právě potřebujete mít v ruce doklad... ;)

jaja28*
hodnocení

0x
Potvrzení o zaplacení poplatku se nevydává automaticky, ale po vyžádání dokladu pacientem je lékař povinen jej vystavit.
vmooonca*
hodnocení

aha tak to jsem nevěděla,že se o něj musí zažádat.díky moc

bberi*
hodnocení

0x
Je povinen dát doklad,ale nemusí ho dát,pokud ho nechcete.Ny vyžádání vždy!

kajka*
hodnocení

0x
Chvala Bohu, že na Slovensku už tento problém nemusíme riešiť.

tomina*
hodnocení

0x
Lékař není povinen vám vystavit paragon při zaplacení poplatku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]