Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nechat legálně odpojit elektřinu a plyn

Od: maggie* odpovědí: 8 změna:

máte někdo představu, jakým způsobem nechat legálně odpojit byt od elektřiny a plynu?jsem rozvedená, v bytě nebydlím,býv.manžel

tam chodí tak 2xtýdně,ale odmítá se vystěhovat a čekáme na soud.na nic mi nepřispívá.můžu ho třeba vyzvat písemně k tomu, že na něj platby převedu,když nechce byt vyklidit a v příp. že nebude souhlasit nechat byt odpojit?nikdo mě přeci nemůže nutit, abych z mateřské platila zálohy,když mi ho vlastně znemožnuje užívat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zajít na služebny dodavatelů elekřiny a plynu? A vyřešit to s pracovníky? *placni*

maggie*
hodnocení

mě jde spíš o to, jestli se dá takhle předejít následným tahanicím u soudu.protože jsem jediný majitel, abych pak neměla

ještě další problémy s tím, že jsem mu odpojila byt od služeb, protože on tvrdí, že tam trvale bydlí a nikdy se neodstěhoval.

zima*

Pokud jste jediný majitel a můžete to doložit patřičnými dokumenty, můžete na něj zavolat policii, protože v takovém případě by u vás v bytě neměl co dělat,

maggie*
hodnocení

to právě nemůžu, protože jediny způsob,jak se ho zbavit je soudní vystěhování.a nato čekám už 11měsíců.

jirkazhane

Udělejte to přesně, jak jste napsala ve svém dotazu. Pošlete manželovi dopis s dodejkou (poslal bych ho jak na adresu trvalého bydliště, skutečného bydliště, případně i do zaměstnání) a sdělte mu, že ho vyzýváte, aby se dne toho a toho v tolik a tolik hodin dostavil na pracoviště např. ČEZ a RWE, kde budou přepsány smlouvy o dodávkách těchto energií na něj, a to z důvodu, že byt využívá výlučně on a vaše finanční situace vám nedovoluje financovat jeho bydlení. Současně ho upozorněte, že v případě, že odmítne tento přepis udělat, tak dodávky energií ukončíte sama. Nevím, kde máte elektroměr a plynoměr. Pokud na chodbě domu, pak vše proběhne bez problémů. Pokud by v bytě, pak si budete muset zajistit do bytu přístup.

maggie*
hodnocení

do bytu samozřejmě přístup mám a hodiny jsou venku.spoléhala jsem se právě na to, že když mu to předem

písemně oznámím, tak se nějakým dalším tahanicím vyhnu.díky

atreus*

Ano, tak bych to udělal.

lui*
hodnocení

0x

Jen malé upřesnění jirkyzhane. Manžel u odhlášky nemusí být osobně. Vy odhlásite, on si musí přihlásit. Souhlasím s tím dát mu prokazatelně vědět, že odhlášku uděláte. On si musí potom dojít energie přihlásit na sebe. Pokud to neudělá odpojí ho. Má na to nějakou lhůtu, jak dlouhou nevím. Ale to vám na kontaktních centrech řeknou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]