Nejste přihlášen/a.
Tohle mě docela trápí, nerozeznám nikdy, kdy si člověk dělá srandu nebo ne... Už mi to hodně lidí řeklo, že věci beru moc vážně, ale jak se toho zbavit? Neumím "číst mezi řádky" .. pokud mi rozumíte jak to myslím... je to docela na nic... Ale když já si jen tak prostě neumím dělat srandu nebo tak... vím, že jsem zbytečná na tom světě, nechodím mezi lidi... ale i tak, po netu taky... než aby si ze mě někdo dělal srandu, jak jsem blbá atd. že se neumím vůbec bavit, tak radši nekomunikuju s nikým... Je to všechno dohromady, nejsem dost pěkná, málo komunikativní, nudná... poznat někoho novýho... to je téměř nemožný, nevím co by se muselo stát, abych si našla nějakou kamarádku třeba... Někdy z toho mám takovou hrůzu, jak jsem sama, až to bolí... Ale asi mi je dáno být sama... samozřejmě mám rodinu, dá se říct že úžasnou.. ale není to tak, že bych jim všechno říkala...a někdy mi to chybí, že se vlastně nemám komu vybrečet, nemám nikoho, u koho bych věděla, že mu třeba chybím... Hlavně mi neříkejte, že mám někomu já sama napsat... VŽDYCKY to bylo "Nemám čas" "Mám něco jiného" atd. atd. ... samý výmluvy... v současnosti teda nemám žádné kamarády, nevím kde je hledat, protože moje město se mi zdá prokleté v tomhle.. jako by ti lidé byli jak přes kopírák... všichni jenom chodí pařit do klubů... záleží jim na tom, jak holka vypadá... nevím jestli mám ve svým městě ještě šanci někdy najít nějakou kamarádku nebo kamaráda... protože na první pohled se stejně zdám zakřiknutá a to jim stačí... jsem asi divná... ale nevím jak to udělat, aby mě někdo začal brát takovou jaká jsem...
Ahoj, doufám, že nevadí, když Ti budu tykat. Nejprve začni brát sama sebe takovou jaká jsi. To znamená zamysli se co Ti dělá radost a zkus to rozvíjet jako koníčka. Přes koníčky se dají hledat spolky a tam jsou lidi, co jsou něčím zaujatí. Dále všímej si všeho co Tě může inspirovat, co se k Tobě hodí. Máš před sebou spoustu práce. Pocházet obchody a seconhandy, hledat šikovné kalhoty, šátky... Nezůstávej doma. Choď na procházky. I sama. Zkus nějaký sport. Musíš překonat stereotypy v myšlení. Když se budeš cítit lépe fyzicky, začneš se zajímat více o okolí. S lidmi se bav "o ničem". To znamená, že se nebudeš moc odhalovat. Řekni si, že potřebuješ více známých a rozhoď sítě. Nauč se nekomentovat, neodpovídat. Když budeš nejistá, záhadně se usmívej. Ber to jako trénink a doma si řekni zase jsem to zkusila... Lidi si obecně drž dál od sebe /abstraktně řečeno/, ale snaž se najít co je legrační. Víš, že smích posiluje břišní svaly a imunitní systém? Až zase zažiješ trapas tak se tomu zasměj, uvidíš jak se lidem uleví, protože sami nejsou jistí v kramflecích. Je to věc rovnováhy. Prostě se nenech odradit a zkoušej to.
Já nevím, kolik ti je let, ale jak to tak vidím, zasekla ses na mrtvém bodě a ne a ne se pohnout.
Měla bys začít tím, že vylezeš z té své ulity a rozhlédneš se. Píšeš, že nejsi dost pěkná - no hodně lidí by se takto dalo popsat. Teď záleží na tom, zda s tím budou něco dělat nebo to budou brát jako hotovou věc. Nové oblečení, zajímavé jemné líčení, nový účes, nová barva vlasů, nové nehty - všechno podle tvého gusta se dá oživit, zlepšít, zkrášlit, změnit. A tím bych začala, potřebuješ změnit styl, jakým o sobě uvažuješ. Bohužel jsi nám napsala o sobě pouhý zlomek, ze kterého se mnoho závěrů dělat nedá...
Ahoj, dá sa povedať, že som podobná povaha - ako keby som čítala o sebe. Vyhýbam sa kontaktu s inými ľuďmi, som taký vlk samotár. Ak ma aj kolegyne niekam zavolajú, vždy to na poslednú chvíľu zruším a vyhovorím sa na niečo. Oni chcú chodiť na diskotéky, ale to mňa nikdy nebavilo, nevidím zmysel v tom tráviť niekde noc, opíjať sa a podobne.. Radšej som doma, vezmem si knihu alebo pozriem film prípadne idem spať. A vieš čo? Vyhovuje mi to. Baví ma variť, tak si doma skúšam rôzne recepty, vymýšľam si svoje jedlá, sama chodím na prechádzky - fotím si zaujímavé veci. Bavia ma ručné práce - pletiem, robím decoupage, chodím na keramiku .. A nemyslím si, že som zbytočná a divná len preto, že veci robím radšej sama. Nie je nutné robiť všetky vždy veci vo dvojici alebo v skupine. Ak ti to takto vyhovuje, tak na tom nič nemeň. A ak sa chceš zmeniť, tak to bude ťažké, pretože ja sa o to pokúšam dlho a neúspešne. A čím som dlhšie sama, tým mi to viac vyhovuje...
Ak by si chcela, môžeš mi napísať e-mail na angelika.kockova@gmail.com
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.