Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zub bolí při studeném nebo kyselém

Od: kamikaze211* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám takový problém že na předních zubech dole asi třetí zub z leva mě začal neskutečně bolet a to nejčastěji při jídle a konzumaci studených nápojů a nebo i třeba zelí apod. Když je to něco teplého (maso, krokety, ryby ...) tak necítím nic. U zubaře jsem byl v Pátek a nenašel mi nic, tak nevím co mám dělat. Myslím si že je to zánět nebo kaz, mám jít na pohotovost? A nebo co by mohlo pomoct? Díky

doplněno 15.01.11 14:43:

nehledě na to že mám delší dobu výstřely do spánku a to si myslím že je to taky od zubů

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zima*
hodnocení

1x

Můžete mít třeba mírně odhalené zubní krčky a zub se stává poté citlivější především při konzumaci teplých, nebo studených nápojů. Důležité je používat zubní pastu s obsahem fluoru, nebo jiné přípravky s jeho obsahem - např. ústní vody, tablety apod. Doporučuje se na to hodně pasta Sensodyne rapid, ale zkušenosti s ní nemám, takže nemůžu posoudit. Důležité je taky čistit zuby správnou technikou. Pokud jich čistíte špatně, může právě docházet k vašim problémům. Hlavní je taky používat měkký kartáček, nikoliv kartáčky s tvrdými vlákny. Pokud by bolest byla nepříjemná a trvalá i po vyzkoušení zmíněných přípravků a správné techniky čištění zubů, šla bych se určitě znovu poradit za zubním lékařem.

klemova.cz/...

- na odkazu najdete správnou techniku čištění zubů

polinek*
hodnocení

0x

,,myslím,že doktor by to musel poznat...je to divné

kefas*
hodnocení

0x

Ahoj,já bych skusil ještě jednoho zubaře.

kamikaze211*
hodnocení

Tak teď jsem zkusil bebečka a taky to bolí docela solidně, jinak k jinému zubaři mohu jít když už jednoho mám?

zima*

Tak zkuste zajít na tu pohotovost, kde bude pravděpodobně nějaký jiný zubař, než je ten váš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]