Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový problém že na předních zubech dole asi třetí zub z leva mě začal neskutečně bolet a to nejčastěji při jídle a konzumaci studených nápojů a nebo i třeba zelí apod. Když je to něco teplého (maso, krokety, ryby ...) tak necítím nic. U zubaře jsem byl v Pátek a nenašel mi nic, tak nevím co mám dělat. Myslím si že je to zánět nebo kaz, mám jít na pohotovost? A nebo co by mohlo pomoct? Díky
doplněno 15.01.11 14:43:nehledě na to že mám delší dobu výstřely do spánku a to si myslím že je to taky od zubů
Můžete mít třeba mírně odhalené zubní krčky a zub se stává poté citlivější především při konzumaci teplých, nebo studených nápojů. Důležité je používat zubní pastu s obsahem fluoru, nebo jiné přípravky s jeho obsahem - např. ústní vody, tablety apod. Doporučuje se na to hodně pasta Sensodyne rapid, ale zkušenosti s ní nemám, takže nemůžu posoudit. Důležité je taky čistit zuby správnou technikou. Pokud jich čistíte špatně, může právě docházet k vašim problémům. Hlavní je taky používat měkký kartáček, nikoliv kartáčky s tvrdými vlákny. Pokud by bolest byla nepříjemná a trvalá i po vyzkoušení zmíněných přípravků a správné techniky čištění zubů, šla bych se určitě znovu poradit za zubním lékařem.
- na odkazu najdete správnou techniku čištění zubů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.