Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
už v úvodu bych zdůraznil, že jsem obyčejným studentem (18) bez finanční podpory rodičů, tak potřebuji vše... dostupnější.
Za dva měsíce mám nutnost odcestovat na 2 dny do Starého Města a jelikož nejraději cestuji s přítelkyní (rád si tvořím kvalitní vzpomínky a ne mít holku na sex nebo na venčení pejska, ale... nějaké na větší úrovni, mít společné zážitky).
Tak když už jsem se rozhodl vzít ji sebou, tak se vmísila otázečka "a co tam?", tak se to vše nějak zvrtlo a ze Starého Města jsem chtěl do Zlína, ale návrhy pokračovali a skončil jsem u ciziny- Paříž, Španělsko, Řecko.
Nejsem žádný vášnivý cestovatel a natož nemám zkušenosti s cestováním samostatně (a letecky [sám] už vůbec ne), ale přesto jsem ochotný jít do tohoto rizika a prostě udělat si dovču.
Mě je 18 let (student) a přítelkyně (17, studentka) mít finanční podporu nebude (rodiče ji peníze nepřidají a sama je logicky bez příjmu). Rád bych kvalitní dovolenou bez nutnosti řešit "tohle je moc drahé" nebo "půjdeme do horší restaurace, tady je to o euro dražší", to bych si z celé dovolené udělal akorát nervní záležitost).
Paříž bych viděl na cca 4 dny. U moře 5 dní.
Kolik mám předpokládat útratu? A hlavně tu je problém- přítelkyně má prošlý pas nebo co to má za problém, ale tuším, že v rámci EU se dá cestovat na občanský průkaz...
Znalost mám základní němčinu, ruštinu, angličtinu.
Co bych si měl zařídit, zjistit ,obstarat, připravit...?
Omlouvám se za takto "trapný" příspěvek, ovšem je to pro mě trošku větší událost než návštěva ZOO a s mým věkem a zkušenostmi se raději zeptám... pokud potřebujete cokoliv vědět rád dodám informace.
Stravu na místě nepotřebuji (myslím např. ubytování s polopenzí) a celé potřebuji pro 2 osoby.
Já bych si nejprve ujasnila kolik financí do toho budu moct vložit. Všechno je to bohužel jen o těch penězích. Když jich budeš mít hromadu, můžeš si zajistit luxusní dovolenou pro dva bez problému. Pokud si však nějak finančně omezený, musíš tomu přizpůsobovat i cíl své cesty a program. Na cestu stačí mít do zemí EU jen občanku. Pokud se na cestách neorientuješ, můžeš využít třeba nějakého organizovaného zájezdu s CK. Zkus se podívat na stránky CK a uvidíš třeba přibližné ceny a program. Někde už je cena i se vstupem do muzeí, galerií atd. Pokud pojedeš sám, máš možnost si naplánovat sám co navštívíš, všechno si platíš sám a organizuješ. Mám hodně zkušeností s cestováním po Evropě busem, jelikož je to pro mě levnější varianta. Sice to není ani Francie, Řecko ani Španělsko, ale dobrý byl třeba zájezd do Benátek, je to celkem blízko a na osobu to vyšlo se vstupy, snídaní, dopravou na 4 dny na něco přes 4000 Kč. Pokud budu vědět kolik do toho chceš investovat a co od toho přesně očekáváš (poznávání, pobyt, kombinace), jestli chceš jen letecky, nebo bys bral i jinou dopravu, jestli cheš sám, nebo s CK můžu poradit více.
když je tu dotaz, máš přístup k netu. google.com/... Na Paříž počítej pro dva tak 100€ na den, záleží co tam chcete vidět a jak se přepravovat.
Stačí občanka.
Do Paříže se dá mnoha způsoby, to moře se trochu natahuje a případně prodražuje. Předpokládám, že 5 dnů je čistých. U toho moře hodně zálěží kdy, kam a jak daleko od moře. Mrknul bych na levné letenky, nejvyšší čas, Thessaloniki jsem kdysi pořizoval asi za 1500, ale na jaře podzimní termín. Plus poplatky.
Nepreferuji cestovní kanceláře, jsem typ, co si vše naplánuje hodinu od hodiny, ale na místě rád improvizuje, popřípadě programy 2 dní přehodí a navíc máme v rodině s nimi špatné zkušenosti (a to nemyslím cestovky ABC a dovolené po Evropě) a dopravu v každém případě letecky (kolem letenek si nedělám hlavu, brácha je na to machr a většinou zařídí letenku po Evropě za tisícovku).
Každopádně bych to viděl na zhruba květen-červen (bude mít po narozeninách + budeme mít druhé výročí).
U moře předpokládám více-méně flákání u vody a nějaké výlety např. po architektuře, po blízkém okolí (vlastně rovnou ve městě, kde budeme ubytovaní).
Kolem Paříže počítám s programem- Aiffelovka, výtězný oblouk, legoland, nějaké muzeum-památka.
Kolem ekonomické situace, mám k dispozici na tyto účely dáno bokem kolem MAXIMÁLNĚ 20.000,-Kč plně svých a na rovinu asi dalších 30.000,-Kč ve svém projektu, ale brát z něho peníze moc nechci (už kvůli tomu, že jsou to peníze na smlouvy).
Ať to zní sobecky nebo ne, tak to maximálně bych zdůraznil 2x, jelikož u mě jsou finance nahnuté, jsem studentem bez kapesného a oblečení, zábavu, věci do školy, částečně jídlo a dovolené a kdesi cosi si platím ze svého a během školy není moc jednoduché jako student si něco vydělat a navíc rád bych tento rok ještě na hory a na dvě tři akce + začít šetřit peníze do budoucna (bydlení) a peněz je pořád málo, za rok a půl mám po škole (tak si tady taky rovnou zastěžuji ).
Tak pokud chcete bez CK, tak nevim na kolik to tak vyjde, protože jsem byla v Paříži na poznávačce s cestovkou. Musím říct, že jezdím s cestovkama pravidelně a zatím jsem vždy narazila na bezproblémový průběh s perfektní organizací a programem. Pokud budete mít letenku za 1000 Kč, myslím, že do těch 20 000 Kč se vejdete. Jestli se však chcete podívat ještě k moři, nejdražší bude určitě cesta tam, no a pak samozřejmě ubytovaní. Záleží taky na jak dlouho dovolenou plánujete. Pokud spíše kratší, zaměřila bych se buď jen na Paříž a nebo bych jela jen k moři a pohybovala bych se spíše v okolí přímořské destinace. Jinak v Pařáži ještě doporučuji projíďku lodí po Seině, návštěvu Louvru a čtvrť Montmartr s bazilikou Scre Coeur, nebo moderní čtvrť La Défense.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.