Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji souhlas otce dítěte po rozvodu

Od: janula* odpovědí: 5 změna:

jsem už několik let rozvedená a syna mám ve své péči. Nyní chci syna přihlásit na týdenní studijní pobyt v zahraničí. Potřebuji k tomu souhlas jeho otce? (on s tím pobytem nesouhlasí) Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, to jsem ještě neslyšela, že by k tomu byl nutný souhlas rozvedeného otce. To je nějaké postavené na hlavu. Vezme to tak, že spousta rozvedených otců se o své děti vůbec nestará, maximálně tak zaplatí povinné výživné, ani je nevídá, a to je tak všechno. Jak by v takovém případě musela postupovat matka, aby sehnala souhlas svého bývalého manžela?

myse*
hodnocení

1x

opravdu nepotřebujete. Syn má vlastní pas, pobyt mu zaplatíte, kapesné dáte sebou...

Bude o něj postaráno...

nebojte se nic a pošlete kluka studovat

janula*
14.01.11 15:24
hodnocení

moc díky

golda73*
hodnocení

0x

No ona je možná otázka, proč nesouhlasí - pokud jste po něm žádala nějaký finanční příspěvek na tento pobyt, tak bych se ani nedivila. A pokud tomu tak není, tak opravdu nevidím důvod, proč by musel otec souhlasit. Nejde o žádnou činnost, kde by bylo ohroženo synovo zdraví a kde by byl případný nesouhlas jen k dobru (myslím tím takové ty aktivity jako bungee jumping, seskok padákem apod.

janula*
14.01.11 15:25
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]