Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zjistí FU?

Od: amantgris* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mohu se zeptat zda-li se může Finančák nabourat do administrace mého e-shopu kde je vedena statiska objednávek? Jde mi o to, že každý den mám v e-shopu min. jednu falešnou objednávku (pravděpodobně od konkurence) a samozřejmě ji nebudu vykazovat do daní. Nicméně v administraci je vedena. Může se tedy finančák nabourat do systému? Nerada bych pak nějaké problémy...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

ano (ale)

proč by to dělali

objednávka je nic, přeci ji stornujete, nevystavujete DD

amantgris*
hodnocení

No já se radši ptám, nerada bych měla později průšvih, při zakládání e-shopu byli i zkušební objednávky jak funguje systém atd. tzn. jsou tam některé které vůbec neproběhly. Spíš jde o to kdyby náhodou přišla kontrola. Akorát nechápu jak se bez hesel nabourají do mého e-shopu, ale na FU je možné vše asi...

doplněno 14.01.11 12:26:

Samozřejmě je nevystavená ale ve statistice e-shopu je vedená ;) Tam smazat či stornovat nejde, proto mě to zajímá

FÚ se do e-shopu nabourat nemůže,rozhodně ne jen proto,že si myslí,že se např.vyhýbáte placení daní.

A proč máte strach z objednávek? Pro FÚ je přece důležitý pouze daňový doklad.Objednávek můžete mít tisíc,ale prodáte jen 10 kusů,ten zbytek byste chtěla vykazovat?

amantgris*
hodnocení

To ne ale co se týče daní, dávám si pozor na každou maličkost, jsem posera :)

hop®

Ve Vašem případě to není zbabělost, jen prevence před průšvihy! S objednávkami nemá berňák nic společného, objednávka je zadarmo. Teprve když je objednané zboží doručeno a "ZAPLACENO", začíná jít o korunky a berňák je ve střehu. Protože teprve po zaplacení od zákazníka máte zisk, který je pro vyúčtování daní zajímavý.

Naopak, teoreticky byste si mohla základ daně snižovat o zbytečně vynaloženou práci (a vrácené dobírky) s fiktivními objednávkami, ale to je jen můj momentální nápad, určitě to někdo upřesní, potvrdí či vyvrátí...

radi*

Po zaplacení zákazníkem není zisk, ale příjem. Zisk je až v případě, že je kladný výsledek po odečtení všech výdajů od příjmů... tedy po skončení účetního období, roku.

coop*

A co tak absolvovat nějaký kurz základy podnikání nebo základy účetnictví? Stojí to pár korun a takové vzdělání by se vám určitě hodillo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]