Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mohu se zeptat zda-li se může Finančák nabourat do administrace mého e-shopu kde je vedena statiska objednávek? Jde mi o to, že každý den mám v e-shopu min. jednu falešnou objednávku (pravděpodobně od konkurence) a samozřejmě ji nebudu vykazovat do daní. Nicméně v administraci je vedena. Může se tedy finančák nabourat do systému? Nerada bych pak nějaké problémy...
ano (ale)
proč by to dělali
objednávka je nic, přeci ji stornujete, nevystavujete DD
No já se radši ptám, nerada bych měla později průšvih, při zakládání e-shopu byli i zkušební objednávky jak funguje systém atd. tzn. jsou tam některé které vůbec neproběhly. Spíš jde o to kdyby náhodou přišla kontrola. Akorát nechápu jak se bez hesel nabourají do mého e-shopu, ale na FU je možné vše asi...
doplněno 14.01.11 12:26:Samozřejmě je nevystavená ale ve statistice e-shopu je vedená Tam smazat či stornovat nejde, proto mě to zajímá
FÚ se do e-shopu nabourat nemůže,rozhodně ne jen proto,že si myslí,že se např.vyhýbáte placení daní.
A proč máte strach z objednávek? Pro FÚ je přece důležitý pouze daňový doklad.Objednávek můžete mít tisíc,ale prodáte jen 10 kusů,ten zbytek byste chtěla vykazovat?
Ve Vašem případě to není zbabělost, jen prevence před průšvihy! S objednávkami nemá berňák nic společného, objednávka je zadarmo. Teprve když je objednané zboží doručeno a "ZAPLACENO", začíná jít o korunky a berňák je ve střehu. Protože teprve po zaplacení od zákazníka máte zisk, který je pro vyúčtování daní zajímavý.
Naopak, teoreticky byste si mohla základ daně snižovat o zbytečně vynaloženou práci (a vrácené dobírky) s fiktivními objednávkami, ale to je jen můj momentální nápad, určitě to někdo upřesní, potvrdí či vyvrátí...
Po zaplacení zákazníkem není zisk, ale příjem. Zisk je až v případě, že je kladný výsledek po odečtení všech výdajů od příjmů... tedy po skončení účetního období, roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.