Nejste přihlášen/a.
V roce 2010 jsem začala poprvé pracovat na plný úvazek. Dálkově ještě studuji vysokou školu. Bylo mi řečeno, že mám možnost navrácení odvedených daní v pracovním poměru. Nevíte prosím o tom něco víc? Jak to funguje, do kdy se má jaký formulář podat, kolik se vrací peněz, kdy dorazí atp. Na internetu nemůžu pořádně nic najít.
Děkuji
Dříve to fungovalo tak (dokud byly odečitatelné položky na dani), že první rok, když člověk pracoval, tak odečitatelná položka byla větší než zaplacená daň (odečitatelná položka ze zákadu daně), čili ten rozdíl se vrátil - daň byla nulová. Ale teď by sleva na dani měla být odečtena přímo na výplatní pásce. Princip by měl být stejný - takže nejde o vrácení daně z důvodu, že jste studentka, ale jde o prostý výpočet. Stejné to bude i když nebudete studentka - jenom prostě nebudete pracovat celý rok
Je potřeba do 15. února v zaměstnání požádat o roční zúčtování záloh na daň. Když jste nastoupila, určitě jste podepisovala takový růžový dvojlist - formulář "prohlášení poplatníka blablabla"... teď ho budete u své mzdové účetní podepsat znova a rovnou si vyplníte na dalším listu žádost o zúčtování záloh. pokud budete uplatňovat třeba dary nebo odpočet na životní pojištění či hypotéku, tak musíte doložit patřičná potvzrení (o zaplacení, smlouvy... to vás určitě nasměruje vaše účetní podle vaší kontrétní situace). pokud vám vyjde přeplatek na dani, což by měl, pokud vaše mzda byla natolik vysoká, abyste z ní nějaké daně platila, tak budte mít přeplatek vrácený nejpozději ve mzdě za březen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.