Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte někdo, o jakou živnost se jedná, pokud podnikat pronajímá čístící stroje na koberce?
Předem moc děkuji
Moc děkuji za info. A našel by se někdo, kdo by mi poradil, jak postupovat při zakládání živnostenského podnikání? Vím, že musím nejdříve na živnosťák, tam vím i co a jak. Ale bojím se abych nezapoměla, co dál.
Předem moc děkuji
Oznámit na české správě sociálního zabezpečení, že jste osvč, a pravidelně platit pojistné (1732,-), totéž oznámit své zdravotní pojišťovně a rovněž platit vyšší pojistnén než obzp (1608 -? , mám trvalý příkaz, ale je to kolem těch 1600, zjistíte na webu pojišťovny). Zjistit, jestli čistě náhodou se nebudete muset registrovat jako plátce DPH (spíš ne, ale ověřit - odvislé od toho, komu poskytujete službu (např. subjektu mimo EU - zakládá povinnost registrovat se jako plátce DPH), resp. od výše příjmů). Oni Vám to ale na ŽÚ řeknou, někdy oznamují všem úřadům sami - resp. měli by, ale právě ostatní úřady mi řekly, ať raději přijdu sama, že se na to nedá spoléhat...ale Vás od povinností liknavost úřadu neosvobozuje, takže raději mít vše v pořádku = vyřešit vše sám...
Anebo články od spider, ty jsou holt vždycky lepší - určitě tam najdete i tipy, čeho se vyvarovat atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.