Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tříselná kýla

Od: mnll odpovědí: 4 změna:

Půl roku mám bolesti pravého podbřišku. Minulý týden přišel můj obvodní lékař s tím, že by se mohlo jednat o tříselnou kýlu a odeslal mne na chirurgickou ambulanci. Chirurg diagnostikoval pravostrannou tříselnou kýlu a poslal mne ještě na sono. Lékař na sonu kýlu nepotvrdil. Vrátil jsem se zpátky na chirurgii, tak mi řekli, že je to jasná kýla a je potřebné jí odoperovat. Proto mne můj obvodní lékař poslal do nemocnice. Dnes jsem byl v nemocnici na chirurgii. Lékař po vyšetření potvrdil pravostrannou tříselnou kýlu a začal se mnou probírat operaci. Mezitím mne ještě poslal na sono, tam lékařka řekla, že kýlu potvrdit nemůže. Vrátli jsem se zpátky, chirurg mne znova vyšetřil, řekl, že kýla tam je ale vzhledem k negativnímu nálezu na sonu operaci zatím ruší. Mám přijít za 6 týdnů na kontrolu a kdyby se to mezitím zhoršilo, tak okamžitě volat záchranku. Jsem z toho všeho zmatený a nevím co si o tom všem mám myslet. Dva chirurgové nezávisle na sobě kýlu potvrzují. Dva lékaři ze sona jí vylučují. Mezitím bolesti přetrvávají, mám čekat a doufat, že nenastanou komplikace. Dá se tady ještě něco podniknout? Děkuji za vaše názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

samuel222*
hodnocení

1x

Pane tazateli,
o tříselnou kýlu se jednat může. Dobrý chirurg pracující v nemocnici ji pohmatem rozpozná velmi dobře, horší zkušenosti mám např. s praktickými lékaři, kteří přecejen jsou spíše kancelářské typy a kýlu mnohdy jednoznačně nerozpoznají. Na sonografickém vyšetření se nemusí dostatečně jasně zobrazit právě ani tříselný kanál, jelikož songrafické vyšetření zas až tak průkazné často nebývá (často nelze diferencovat ani zánět appendixu slepého střeva i když skutečně probíhá). Asi vás dvojitá bávštěva chirurga s nejistými výsledky demotivovala, ale zkusil bych zajít do jiné nemocnice a trvat na operaci. Kýlní branka se bude už jenom zvětšovat (nezmenší se) a může nastat situace, že se do kýly tzv. uskřine střevní klička, což bývá život ohrožující stav, jelikož uškrcená část střeva začíná laicky řečeno odumírat.
Jak již bylo řečeno, pokud se "boule" v třísle náhle zvětší a obsah nepůjde zatlačit zpátky do břicha, neváhejte a okamžitě navštivte chirurgickou pohotovost. Takový stav se musí akutně řešit operačně.
Zajděte a nechte to odoperovat, dokud s tím nejsou větší potíže.

Vladimír

jabraka*
hodnocení

0x

Jednoduchý operační zákrok dělá vrátný na vrátnici nemocnice.

JABRAKA

kjanik112*
hodnocení

0x

Musíte počkat, až se dohodnou.Dejte si pozor, kdyby se vám objevila v místě kýly boule a nešla zatlačit zpátky dovnitř. To byste musel k na chirurgii okamžitě, i třeba v noci.

hodnocení

0x

No já jsem s tou boulí lítal ještě dva měsíce než mě vzali na operaci, a to byla jasná od začátku. Zajímavý je že mě to nebolelo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]