Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych vás požádal o radu. Koupil jsem si starší PC na Aukru s fakturou, na které je uváděna záruční lhůta 1 rok. Na pc se začaly objevovat závady, tak jsem ho poslal se seznamem závad v záruční lhůtě zpět prodejci. Ten mi pc vrátil s tím, že záruku odmítá v plném rozsahu, z důvodu, že záruka byla porušena tím, že došlo k zásahu do hardware počítače (ten byl nutný, protože bych jinak počítač nemohl používat). Aniž by mě o tomto informoval, provedl zpoplatněnou opravu a k počítači přiložil fakturu na 2x vyšší částku než byla pořizovací cena počítače. Podotýkám, že mi oprava nebyla nabídnuta, nebyla mi sdělena přibližná cena, prostě prodejce jen poslal počítač zpět s fakturou za zpoplatněnou opravu, kterou jsem si nevyžádal, jelikož jsem žil v domnění, že se na závady vztahuje záruka. Co mohu dělat? Moc děkuji za vaši pomoc.
Nezáruční oprava se musí domluvit..už to bylo řešeno nějaký páte ale pokud oprava byla dražší jak 1/2 výrobku musí se kontaktovat prodejce/opravce...takhle koukám ušil pěknou boudu, ale je vprávu, nikdy nikdo neví kam a jak neznalec zasáhne a něco pošrame, pokud jste porušil nějakou bezpečtnostní plombu u které to lze poznat a ta plomba byla "záruka" tak se vám záruka nevstahuje a hotovo..a co se týče opravení..tak jednou reklamačka mobilu a to samé..čekalo že se že záruka eh ono ne bylo to kapalinou..opraveno, naučtováno bez předem domluvy ze značkového servisu nokia praha..asi tak.
doplněno 07.01.11 21:13:Offiko O2 pobočka jestli se nepletu..ale s divným chlapem za pultem..
doplněno 07.01.11 21:34:Tak sem lousknul mobil a je tam pečetní samolepka EBM..to bude asi ono... řešilo se to v r. 2006..člověk nemá zkušenosti atd..a říkám tehdy divný člověk za "kasou v o2".. škoda to řešit..
Hangar: co se týká toho telefonu, tak je otázka, jak moc značkový servis to byl. Chvíli jsem pracoval jako opravář v CellNetu, a pokud přišla záruční oprava a po rozebrání se zjistilo zasažení kapalinou, telefon šel okamžitě na scan a byl vyrozuměn zákazník s oznámením porušení záručních podmínek a návrhem ceny opravy k odsouhlasení. Většinou zákazník cenu neodsouhlasil a telefon byl vrácen bez opravy, samozřejmě už bez záručáku.
doplněno 07.01.11 21:21:Ale O2 je značka operátora
V těchto prodejnách stejně mobil přijmou do opravy a "někam" ho pošlou - tedy do smluvního servisu. Je výhodnější vzít záručák a jít (nebo po domluvě poslat poštou) přímo do autorizovaného servisu, V česku jsou (nebo aspoň byly) tři (CellNet, Celadon a EBM), které měly od Nokie autorizaci na nejvyšší třetí level oprav, tedy výměnu diskrétních součástek na základní desce. Tyto servisy mají pravidelný audit od Nokie, a nevyplatí se jim jakékoliv nekorektní chování k zákazníkovi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.