Nejste přihlášen/a.
dobrý den, chtěla bych se zeptat co obnáší tohle vyšetření? Je bolestivé? děkuji za odpovědi
Nevím zdali je bolestivé,i když jsem sledován u nefrologa přes dvacet let.standartně-před kontrolou sběr moči za 24h,u kontroly změří tlak,poptá se co a jak, a jednou za rok SONO dutiny břišní a 2x za rok krev na rozbor.
doplněno 12.12.12 18:32:Ještě doplním-může také jakoprvotní vyšetření proběhnout,nwn jak se jmenuje,vyšetření moč.měchýře a to tak,že se moč.trubicí vede sonda až do měchýře.(nwn jak pro koho je bolestivé,ale pro mne bylo bolestivé první močení po vyšetření,pak již OK,Spíše jsem se u toho cítil trapně)
Jak už psal kolega, Nefrologie je lékařský obor zabývající se ledvinami.
Co se týká toho vyšetření... záleží na tom, co konkrétně Vám budou dělat.
Já tam byl jednou (po ledvinové kolice) a vyšetření spočívalo ve změření tlaku, kontrole kotníků (zda nejsou opuchlé) a vyšetření ledvin poklepem a pohmatem. Před návštěvou jsem musel donést 2 vzorky moči - ranní + 12 hodinový (12 hodin sbíráte moč - promícháte a vezmete vzorek + oznámíte jaké množství toho za 12 hodin bylo).
doplněno 12.12.12 18:30: na odběr krve jsem zapomněl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.