Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byl jsem předvolán jako svědek k soudu do německa,nevíte prosím někdo:
1) Protože pojedu vlastním autem,jak mám žádat náhradu za cestu a co proto potřebuji ( účty za benzín? velký TP vozidla?...).Náhradu za mzdu požadovat nebudu.
2) Je při pozvání zahraničním soudem automaticky přítomen překladatel?
Za Vaši radu předem moc děkuji a přeji hezký den.
Na překladatele máte nárok,na ušlý zisk a dopravné rovněž. Pokud překladatel nebude přítomen, vyžádejte si ho, soud se odročí až do té doby.Překladatele by si ale ve svém zájmu měl žádat obviněný-pokud je také z jiné země. U nás doklad o benzínu není třeba, jen vypíšete papíry a dostanete nějaký určený paušál.
lidus omyl-u nás dostanete náhradu mximálně ve výši jízdného (vlak bus),poněvadž soudy jsou v min.větších(okresních...)městech,čili busem,vlakem dostupné-není dle soudu(soudního řádu) třeba jezdit autem-jsme v ČR...-u záp.sousedů je to o něčem jiném,náhrada odpovídá reálnému způsobu dopravy(čili i třeba auto)
erikch ale to jsem napsala- u nás paušál, je jedno jakým autem za kolik benzínu či nafty přijedete, dostanete vždy jen ten paušál a to, že se odvíjí od ceny autobusu nebo vlaku je nepodstatné. U západních sousedů je to zase jen paušál-bývá zvykem, že doklady o tom kolik vaše auto žere potřeba nejsou, je to vše nějak paušálně spočítáno a vy jen vypíšete papír aniž by jste dokládal cenu benzínu.
doplněno 11.01.11 11:56:Však tazatel má cenu v poučení uvedenou 0,25 Euro za km. I kdyby přijel tankem za 1000l nafty a měl doklad o spotřebování pohonných hmot víc nedostane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.