Nejste přihlášen/a.
Ahojky potřebuji prosím odpovědět na pár otázek...
Zabývám se prodejem zboží a to výhradně přes Aukční portál jako podnikatel
Výhodnější pro mě bude paušál, to už vím ale...
Co mám tedy skladovat za doklady? Pouze doklady o příjmu z podnikání? Např. kopii vydané faktury za zboží nebo výpis z BÚ kam chodí platby?
Věc prodám za 1000,- ale na účet mi přijde částka 1080,- (plus poštovné) . Jakou částku mám zahrnout do zdanění?
To vše mám sepisovat do tabulky např. v excelu? Že dne toho a toho prodáno za tolik a tolik.
Musím nějak prokazovat odkud zboží mám? Je schopný FÚ zjistit , že zboží nakupuji v zahraničí? (toto mě zajímá skrze DPH)
Děkujíííííííí
alanis, zapisuj si vše do Peněžního deníku, příjmy a výdaje. Pokud ti přijde na účet 1080, i s poštovným, je to příjem, co zaplatíš na poště je výdaj. Rozdíl je zisk a z toho vypočítáš na konci zdaňovacího období paušální daň. - stařenka
Na to, abys zjistila zisk. Rozdíl mezi výdaji a příjmy je zisk. Při vyplňování Daňového přiznání tě to pak povede ke konečnému výpočtu výsledné daně. Na FÚ si kromě DP nezapomeň vzít tištěné poučení k vyplnění DP /DP=daňové př./ - stařenka
pt. Tak, jak to píšeš, to není . Tazatel bude evidovat POUZE příjmy. Na konci roku je sečte, od toho odečte výdaje ( určitá procenta z příjmu) a tak dostane základ daně. Tazatel nemusí prokazovat jednotlivé výdaje, tudíž nemusí o nich vést žádnou evidenci.
Jojo a právě proto, mě zajímají především ty doklady... A hlavně NECHCI být plátcem DPH ale to můžu měsíčně prodat tak do 83000,- víc ani ťuk
mrkni jakpodnikat.cz/...
tam je to polopatě, tedy v kostce a jsou tam i odkazy.
Nevím odkud co taháš a v jakých objemech, možná od dubna budeš DPH platit, to ale jistě víš.
Tam jsem to celé pročetla ale vyloženě odpověd na mé otázky tam není No já si DPH hlídám abych ho neplatila BO TOMU VŮBEC NEROZUMIM , prostě nemůžu překročit 1 mil za 12 měsíců
Sebod, já vím, že nemusí vést peněžní deník, ale je to jen pro lepší přehled za celý rok, jen pro vlastní potřebu, pro rychlejší orientaci. - stařenka
jako optimální vidím návštěvu účetní. Uvidíš, že dotazů bude více, jen co Tě trochu vyzpovídá. Když nemáš jasno v základních věcech.
Ke skladování poradte.cz/... Ale i to je věc kterou účetní znají.
co doťukávat když netušíš zda je poštovné náklad. Nebo Ty ho neplatíš? Co zdravotní, sociální, pravděpodobně DPH, clo, silniční daň ...
Evidovat vydané faktury, které se musí číslovat. Vést knihu vydaných faktur. Posléze dostaneš výpis z banky s platbou od klienta.K výpisu si připneš dotyčnou kopii faktury. Do knihy faktur si poznačíš číslo výpisu, na kterém je platba. Tak máš vlastně přehled, které faktury ještě nejsou uhrazeny.
Pro Tvoji potřebu je lepší vést si účetnictví tak, jak opravdu je. Zapisovat si všechny příjmy i výdaje, abys měla přehled o tom, jak na tom jsi. Pro FÚ budeš evidovat pouze příjmy (viz výše).
Přijde Ti 1080 Kč - celé dáš do příjmu.
Místo tabulky v exelu si kup knihu vydaných faktur ( nebo si podobnou vytvoř).
Ano, budeš muset prokazovat, odkud zboží máš. Z toho plyne, že FÚ bude vědět, že nakupuješ v zahraničí.
Ano, budeš muset prokazovat, odkud zboží máš. Z toho plyne, že FÚ bude vědět, že nakupuješ v zahraničí.
Pokud není třeba dokazovat výdaje , není třeba dokazovat odkud zboží je. Já to nakupuji v Německu a jezdím tam pro zboží. Nicméně nechci aby FÚ veděl, odkud zboží mám. Myslela jsem, že jelikož není třeba u paušálu dokazovat výdaje, není třeba dokazovat odkud zboží je. Myslím, že to je v tom i někde zakotveno. ta věta zní nějak - jestli nemůžete doložit výdaje za nákup zboží , můžete využít paušál...
Na něco takového může naletět jedině naprosto bláhový a naivní optimista. Takových je však stále dost, jinak by se tak svělé nabídky neobjevovaly.
Proč? Jde o portál Kupnakup z rodu různých Slevomatů, s tímhle zrovna zkušenosti nemám, ale jinak dobré.
Jde přímo o tu konkrétní nabídku. Věřit tomu, že jejich frekventant je po deseti hodinách výkladu něčeho, co do této doby vůbec nechápal, schopen zvládat běžnou agendu průměrného účetního na což si netroufne ani mnohý čerstvý maturant z ekonomie, je vskutku pošetilé.
Sakra, lidičky. Už jednou pochopte, že chybně vedené účetnictví potopí i jinak prosperující firmu. A naopak - dobrý účetní vám vydělá daleko víc peněz, než kolik mu zaplatíte za jeho práci. Je zajímavá, že když se vám rozbije auto, lednička, nebo potřebujete ošetřit zub, tak jdete za odborníkem. Ale za účetnictví je vám líto "vyhodit" peníze. A tak to plno živnostníků "mastí" samo a pak se nestačí divit
Naprostý souhlas. Mne se to netýká, neb nemám firmu ani nejsem OSVČ a na podání daňového přiznání k těm pár hodinám na smlouvu navíc k důchodu úplně stačí "samovyplňovací formuláře" třeba na iDnesu a jinde, tam bych daňovému poradci možná zaplatil íc, než by mi vůbec mohl ušetřit. Ale opravdové účetnictví je něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.