Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mel bych na Vas dotaz.
V roce 2011 jsem mel malou nehodu, kdy mi pani nedala na krizovatce prednost.
Moje auto to odneslo celne na motor a jeji do boku dveri.
Na miste jsme se dohodli, ze dam auto opravit do servisu a ona pripadny rozdil
z vyplacene pojistne udalosti dorovna.
Podle pojistovny to byla totalni skoda, ale auto se nechalo opravit i tak.
Bylo nam z jeji pojistky vyplaceno 38tis, ale faktura za opravu vozu byla 98tis, s tim, ze cena
podobneho se pohybovala kolem 60 - 70 tis.
Pani se k dorovnani samozrejme nema a ja bych byl nerad skodny.
Prosim je nejaka moznost dostat sve penize zpet, popripade co mi doporucujete?
Dekuji, RK.
Nejsem si jist, jestli právník s něčím pomůže, ale určitě to můžeš zkusit. Ale obávám se, že z paní nic nedostaneš. Nechápu, proč na to taky přistupovala, za auto jsi dostal od pojišťovny tolik, kolik zasloužilo při své hodnotě. Že jsi do auta za 40t vrazil 90 je tvůj problém, měl sis koupit nový, když to byla totálka. Teď máš krásně drahou svařeninu pomačkaných dílů - to byl teda kauf.
Pokud cena byla vyšší, měl by ses soudit s pojišťovnou, nikoli s řidičkou. Od toho si ona platí povinné ručení, aby nemusela platit škody, které napáchá.
Ano, možnost je, podat žalobu. Ale jsou dohady mezi právníky a pojišťovnami, co se má vlastně hradit, zda vše, skutečná škoda, auto je staré a díly dostane nové, též je zde "uvedení do původního stavu". Bez právníka to asi nepůjde. Podívat se na podobná rozhodnití soudů.
doplněno 20.12.12 11:20:Opakuji znovu, pohledejte soudní rozhodnutí stejného druhu a tady se nedohadujte. Zde to nikdo neuhradí, ani nevyřeší.
Dobrý den. Přečtěte si tohle, hodně se zde toho dozvíte. Píší tam třeba, že pojišťovny se hájí tím, že auto nemá ani tak velkou hodnotu nebo podobně, ale opak je pravdou. Vždy Vám musí zaplatit celou částku!
za prvne bych nikdy stim nesouhlasil , ze bych ja mel davat neco ze sveho. PROC? Platim kazdy mesic jak mourovaty za pojistku , tak at se stara pojistka , ja jsem mimo to. Vse me pochybeni je pojisteno. Pojistovna vam za to da 38haku /co to je za karu/ a vy do starych ojetych plechu vrazite celkem 100haku , no to potes koste. Zkuste pravnika , zalobu a pres to , to vymlatit z pojistovny a ne z pani...
Diky za vsechny komentare, ikdyz nektere nechapu proc sem vlastne psali.
Berte to z meho pohledu jako poskozeneho.
Nekdo Vam neda prednost, Vy si zramujete jeho vinou auto a to jeste daleko vic nez on. O to nejde, ok.
Prohlasi, ze doravna cenu za opravu od vyplacene pojistne udalosti.
Mimochodem, podle pojistovny sem mel auto prodat na dily, coz podle nich delalo 14tis, takze
za penize co mi poslali a za nahradni dily bych mel koupit auto stejne.
A co moje starosti a ztraceny cas? Prodej, koupe, prepis, benzin, pojisteni atd, atd...
Co cely mesic, ktery sem byl bez auta? Kdo mi to proplati?
Auto sem dal opravit a chtel ho mit v puvodnim stavu, kde je problem?
Po logickem zamysleni by takto jednal kazdy, nebo ne?
Ano, plati si zakladni pojisteni, ale ne pojistku na blbost a podobne.
A tohle byla jeji blbost, tak proc mam byt skodny ja?
Uz tak me to stalo dost casu a starosti, o nervech nemluvim.
To se mam snizit k vymahani?
No, kazdopadne diky za odpovedi. RK
Žádné vymáhání ti nepomůže, prostě je pojištěná a co ti nedá pojišťovna, to už z nikoho nedostaneš, už to konečně pochop.
Já jsem to pochopil a rozhodně se tě nebudu ptát, jestli můžu nebo nemůžu psát komentář. Ty prostě nechápeš, že když má někdo pojistku, tak se ti na nějaký doplácení vyprdne. Měls to udělat, jak radili pojišťováci, to že rveš peníze do bezcenného vraku je tvůj problém, nikoli toho, kdo tě naboural. Ten měl zaplatit skutečnou škodu, což za něj udělala pojišťovna, Tečka, tím to pro viníka hasne. Když potřebuješ narvat 100t do auta, který má hodnotu 50, tak to rvi ze svého a nezkoušej odírat spoluobčany.
žádná pojistka na blbost není . Jakou cenu mělo auto před nehodou? Myslím za kolik se dalo pořídit stejné . Mohl jsi požádat v pojišťovně o zapůjčení auta ( to se běžně dělá )
rk, každá pojištovna je soukromý subjekt. Nevyplatí ani korunu navíc, pokud nemusí. Pokud se nebudete bránit proti částce u pojištovny, tak Vám nikdo nic nedá. Viník v dobré víře sice slíbil, že vám doplatí, pak mu asi někdo poradil, aby to nedělal. Já Vás chápu, že jste přišel ke škodě a chcete náhradu celé škody. To ale jen u pojištovny. Pokud nesouhlasíte s částkou, musíte se bránit!
Jak byste se choval vy, kdyby byla pojišťovna Vaše? Platil byste všechno, nebo by jste se snažil zaplatit co nejméně? Co si nechá poškozený líbit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.