Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem. Jen čistě modelová sytuace. Svobodná matka má syna. V rodném listě není uveden otec. Já si ji vezmu za manželku. Dítě si osvojím. Manželka se se mnou bude chtít hned na to rozvést. Rozvod. Pak to znamená, že platím já alimenty?
Petře, myslím, že bez ohledu na to jestli je v RL uveden otec či nikoli, tak se osvojením (čili adopcí) stáváte otcem Vy, se všemi právy a povinnostmi. Tedy včetně těch alimentů...
Přesně tak.Dokonce vím o případu,že se žena se dvěma dětmi rozvedla,znovu vdala za jiného,ten si její děti osvojil a ona se s ním po čase rozvedla,aby se vrátila k bývalému.Takže potom měli děti docela hezky zabezpečené...
Jj, taky jsem o podobném případu slyšel, to je taky "modelová" situace, akorát z praxe, a docela deprimující...
Takže když adoptuji dítě své (nastávající) manželky, tak jí rovnou seženu milence, který bude vzápětí náhradním blbem? Teda, chtěl jsem napsat: náhradním adoptivním tatínkem...?
Ne, ptž jakmile je jednou otec zapsaný v rodném listě, tak je jen velmi malá šance, že by soud přivolil k tomu, aby byl z rodného listu vyškrtnutý a nahrazený otcem jiným. Takže manželce byste sice sehnal milence, ale na na adoptované děti byste stejně platit musel Předpokládám tedy, že v původním dotazu jde hlavně o zaplnění volného místa v rodném listu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.